ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση στην Αθήνα για προσλήψεις στο ΙΚΑ

συνάντηση-στην-αθήνα-για-προσλήψεις-σ-851206

Ενώπιος… ενωπίω με τη Διοίκηση του ΙΚΑ θα βρεθεί την ερχόμενη Τρίτη το σωματείο των εργαζομένων στο ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας. Φλέγον ζήτημα για τους εργαζόμενους είναι η έλλειψη προσωπικού που υπάρχει τα τελευταία χρόνια.
Ο τοπικός σύλλογος των εργαζομένων στο ΙΚΑ του Ν. Μαγνησίας προσβλέπει ότι μέσω της συζήτησης που θα γίνει, θα πιεστεί η Διοίκηση του Ιδρύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει ειδικά το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού με νέες προσλήψεις.
Η όποια παρέμβαση έχει κάνει μέχρι σήμερα ο τοπικός σύλλογος, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και διεκδικώντας την ενεργοποίηση της περιβόητης προκήρυξης που εκδόθηκε από τον ΑΣΕΠ (2/1Γ/2004) για την κάλυψη μέρους των θέσεων του διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος ανά την επικράτεια, φαίνεται να έχει καταλήξει στα “αζήτητα”…
Στο παράρτημα ΙΚΑ Βόλου προβλέπονται 106 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, υπηρετούν όμως μόνο 80, στις θέσεις βοηθητικού προσωπικού προβλέπονταν 38 υπάλληλοι και υπηρετούν 11, ενώ στο τοπικό υποκατάστημα της Νέας Ιωνίας εξάλλου υπηρετούν 15 υπάλληλοι ,ενώ στις θέσεις βοηθητικού προσωπικού υπηρετεί μόνο ένας.
“Τα ίδια και χειρότερα” ισχύουν και στις υγειονομικές υπηρεσίες της Νομαρχιακής Μονάδας του ΙΚΑ, όπου υπάρχουν τρομερές ελλείψεις σε νοσηλεύτριες, στο ακτινολογικό, σε φυσιοθεραπευτές, στο παρασκευαστήριο και στο τμήμα των οδοντοτεχνιτών.
Για ολόκληρο το Νομό απασχολείται μόνο μία Επισκέπτρια όταν χρειάζονται τουλάχιστον 4 για τις ανάγκες στο Κέντρο Μάνας Παιδιού στη Νέα Ιωνία, για τα Ιδρύματα αλλά και τους εμβολιασμούς των παιδιών.
Ο σύλλογος, έχοντας ως δεδομένο ότι εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ περίπου 35.000 συνταξιούχοι στη Μαγνησία και απασχολούνται μόνο 144 υπάλληλοι μαζί με τα περιφερειακά τμήματα, δηλαδή το 35% των θέσεων που προβλέπονται στο βασικό οργανόγραμμα λειτουργίας του IKA, δεν αποδέχεται τις 7 προσλήψεις, που έχουν προαναγγελθεί από τη Διοίκηση.
“Σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται οι ανάγκες που υπάρχουν τόνισε στον “Ταχυδρόμο” ο κ. Δημήτρης Κουτσούκος πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ΙΚΑ και πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ, όμως όλες οι παρεμβάσεις μας μέχρι στιγμή δεν έχουν αποτέλεσμα.. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ομοσπονδία μας αφού εξήντλησε πλέον όλα τα περιθώρια του διαλόγου και εισπράττει αδιαφορία από την Κυβέρνηση και τη Διοίκηση αποφάσισε να σκληρύνει τη θέση της και προχωρά σε κινητοποιήσεις για να πιέσει να λυθεί το πρόβλημα.
Ο ίδιος εξάλλου επανέλαβε ότι προκειμένου να καλυφθούν βασικά κενά και να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των διοικητικών υπηρεσιών χρειάζονται τουλάχιστον 20 υπάλληλοι και πρότεινε να καλυφθούν κενά από τους αδιόριστους του ΑΣΕΠ και από τις μεταθέσεις που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου