ΤΟΠΙΚΑ

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τα 76 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ

ο-αλ-μεϊκόπουλος-για-τα-76-χρόνια-από-την-297742

Σε δήλωσή για την επέτειο 76 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, αναφέρει: «Σαν σήμερα πριν από 76 χρόνια στις 27 Σεπτεμβρίου το 1941 ιδρύθηκε το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ).

Η δράση του ΕΑΜ αποτελεί μια από τις πιο ένδοξες σελίδες αγώνα και αντίστασης στο ελληνικό και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, κατά του Φασισμού – Ναζισμού.

Το ΕΑΜ διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάρκεια της Κατοχής στην πάλη κατά του φασισμού.

Ο αγώνας του για την ελευθερία, την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική αλληλεγγύη και την εθνική ανεξαρτησία ενέπνευσε τις επέμενες γενιές και είναι χαραγμένος στη συλλογική μνήμη των κοινωνικών αγώνων.

Οι αξίες του αγώνα, της λαϊκής συμμετοχής, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της πολιτικής χειραφέτησης με τις οποίες πορεύθηκε το ΕΑΜ είναι το ίδιο επίκαιρες και σήμερα.

Μέσα σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, καλούμαστε να απομονώσουμε τους νοσταλγούς του Ναζισμού – Φασισμού, να αγωνιστούμε για την ανασυγκρότηση της χώρας, να ξαναχτίσουμε τον τόπο από την αρχή πάνω στις αξίες της Δημοκρατίας, της ισότητας, της διαφάνειας, της ισονομίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου