ΤΟΠΙΚΑ

Πρότεινε τον γαλάζιο… Κοκκινούλη για την ΠΑΣΕΓΕΣ

πρότεινε-τον-γαλάζιο-κοκκινούλη-για-851206

Πρόταση βόμβα… από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βόλου Νικήτα Πρίντζο. Αφού επέκρινε τη σημερινή ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ και τον πρόεδρο Γ. Καραμίχα για έλλειψη διεκδικητικότητας , πρότεινε για επόμενο πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ τον γνωστό γαλάζιο αγροτοσυνδικαλιστή Θανάση Κοκιννούλη, σημερινό πρόεδρο της ΕΑΣ Λάρισας πλέκοντας μάλιστα και το εγκώμιό του.
Παρουσία όλων των προέδρων των πρωτοβάθμιων συνεταιριστικών οργανώσεων και των αντιπροσώπων των συνεταιρισμών ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος παρουσίασε ένα σύντομο απολογισμό δράσης της ΕΑΣ Βόλου και της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, διότι τόσο η ΕΒΟΛ, όσο και η ΕΑΣ γενικότερα παρουσιάζουν αύξηση κερδών και η εκτίμηση είναι ιδιαίτερα θετική για την οικονομική χρήση της νέας χρονιάς.
Ο κ. Πρίντζος χαρακτήρισε την ΕΒΟΛ ατμομηχανή της ΕΑΣ Βόλου, υπεραμύνθηκε των επιλογών για νέα προϊόντα και άνοιγμα σε νέες αγορές και ανακοίνωσε ότι ο τζίρος της ΕΒΟΛ αυξήθηκε από 6,5 εκ. Ευρώ σε 9 εκ. Ευρώ τα δύο τελευταία χρόνια.
“Οι προοπτικές είναι πολύ καλές, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, που επίσης έκανε αναλυτική αναφορά στις επενδύσεις που έγιναν σε μηχανολογικό εξοπλισμό και κτιριακά και υποστήριξε ότι η τοπική γαλακτοβιομηχανία είναι η μοναδική στην Ελλάδα που προσφέρει τις καλύτερες τιμές στους αγελαδοκτηνοτρόφους του Νομού Μαγνησίας.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου ανακοίνωσε επίσης ότι υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός που ήδη υλοποιείται για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Ένωσης και ανέφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα το πιλοτικό πρόγραμμα για τη Βιομάζα, για το οποίο ήδη υπάρχουν επαφές με την ΑΓΕΤ, την αξιοποίηση έκτασης 4 στρεμμάτων στο Βελεστίνο, την δημιουργία της Μονάδας Βιολογικού ψωμιού και της Μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας που σχεδιάζει η ΕΑΣ Βόλου στην περιοχή των Καναλίων.
Κατά τη διάρκεια του απολογισμού έγινε συζήτηση και τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων οργανώσεων, κατατέθηκαν προτάσεις για την λειτουργία της Ένωσης στους επόμενους μήνες, ενώ αναλυτική συζήτηση έγινε και για το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΑΣΕΓΕΣ και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΕΑΣ Βόλου προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για θέματα που αφορούν στα οριστικά δικαιώματα των παραγωγών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου