ΤΟΠΙΚΑ

Εν αναμονή οι ιδιοκτήτες φορτηγών

εν-αναμονή-οι-ιδιοκτήτες-φορτηγών-498737

Μπρός γκρεμός… και πίσω ρέμα για τους ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως της Μαγνησίας. Τα αυτοκίνητά τους παραμένουν ακινητοποιημένα, ενώ συνεχίζεται η παύση από την εργασία μετά από απόφαση της συνέλευσης και μέχρι νεωτέρας. Σήμερα αναμένονται εξελίξεις, αφού οι πρόεδροι του κλάδου θα συνεδριάσουν εκ νέου στην Αθήνα υπό την προεδρία της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Ζήσης Ντελόπουλος πάντως χθες διάβηκε το κατώφλι της Εισαγγελίας και κατέθεσε αναφορά με καταγγελίες αυτοκινητιστών ότι δέχονται απειλές…

Το κλίμα μεταξύ των ιδιοκτητών παραμένει βαρύ. Οι περισσότεροι και στη χθεσινή συνέλευση εξέφρασαν την άποψη ότι η κινητοποίηση πρέπει να ανασταλεί και ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα. Αρκετοί μάλιστα επέκριναν τη στάση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, που την θεώρησαν άκαμπτη, παρ’ όλα αυτά τελικά συναίνεσαν μέχρι να ληφθούν κεντρικές αποφάσεις να συνεχίσουν την αποχή από την εργασία.

Φορτηγά ωστόσο δεν πρόκειται να παραταχθούν στη Βιομηχανική Περιοχή, όπως είχε αρχικά προταθεί, και αυτό διότι πλέον αρκετοί φορτηγατζήδες έχουν γίνει στόχος επιθέσεων.

«Η κατάσταση τείνει να τεθεί εκτός ελέγχου» επεσήμανε στον «Τ» ο Ζήσης Ντελόπουλος, μεταφέροντας τη δυσφορία των συναδέλφων του που είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, αλλά και με την κριτική που δέχονται από την Ομοσπονδία τους για μειωμένα αντανακλαστικά στην απεργιακή κινητοποίηση.

«Δεν μπορούμε να αγωνιζόμαστε υπό το κράτος του πανικού, μισόλογων και επιθέσεων» σχολίασε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως Νομού Μαγνησίας κ. Ζ. Ντελόπουλος, θέλοντας να εμψυχώσει τους συναδέλφους του.

Παρά την παύση εργασίας θα πρέπει να σημειωθεί ότι προς το παρόν η τροφοδοσία της αγοράς σε βασικά τουλάχιστον προϊόντα γίνεται κανονικά, ωστόσο άρχισαν ήδη να εμφανίζονται προβλήματα στην μεταφορά ευπαθών αγροτικών προϊόντων που τις επόμενες μέρες θα πρέπει να διοχετευθούν στην εγχώρια αγορά αλλά και στο εξωτερικό.

Προς το παρόν γι’ αυτό το μεταφορικό έργο οι ίδιοι οι φορτηγατζήδες εκφράζουν φόβους , καθώς συνάδελφοί τους έχουν δεχθεί επιθέσεις στην Εθνική Οδό, ενώ μάλιστα ένας εξ αυτών νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο της Λαμίας τραυματισμένος στο μάτι.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών περιμένουν ίσως και σήμερα να προγραμματιστεί συνάντηση σε επίπεδο κεντρικό με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Χθες πάντως το συγκεκριμένο αίτημα απορρίφθηκε.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου