ΤΟΠΙΚΑ

Αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης στην ελληνική γλώσσα

αναδείχθηκε-ολυμπιονίκης-στην-ελλην-298573

Εξαιρετική εμπειρία χαρακτηρίζει η 18χρονη Μπιάνκα Μαν από τη Ρουμανία την επίσκεψη στη Μαγνησία, που επαναλαμβάνεται λίγες μέρες μετά τη θριαμβευτική συμμετοχή της στο ανώτερο επίπεδο της Διεθνούς Ολυμπιάδας Ελληνικής Γλώσσας, όπου απέσπασε το τρίτο βραβείο και μετάλλιο μεταξύ πολλών συμμετοχών από διάφορες χώρες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΙΑΙΟΥ

Η νεαρή Ρουμάνα, η οποία είναι απόφοιτη Λυκείου και προετοιμάζεται για το επόμενο βήμα, τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μουσικής Κλουζνανμπόκα της Ρουμανίας, μετείχε στην ομάδα των μαθητών και σπουδαστών που επισκέφτηκαν τη Μαγνησία τον προηγούμενο μήνα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τη συγκεκριμένη Ολυμπιάδα.

Η νεαρή Ολυμπιονίκης της ελληνικής γλώσσας, ήταν μεταξύ των επτά μελών της ομάδας που συμμετείχαν, σημειωτέον, στην παραπάνω διεθνή διοργάνωση, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις.

Η Μπιάνκα Μαν, η οποία βρίσκεται για λίγες μέρες στη Μαγνησία, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την εμπειρία που αποκόμισε από την επίσκεψή της και τη δυνατότητα που της δόθηκε να εμβαθύνει στην ελληνική γλώσσα, αλλά και να γνωρίσει το ιστορικό παρελθόν της περιοχής.

«Ηταν πολύτιμη εμπειρία για όλους, διότι στη διάρκεια της παραμονής μας στον Βόλο γνωρίσαμε νέους ανθρώπους, καθηγητές, Έλληνες και αυτό ήταν εξαιρετικά σημαντικό» υπογράμμισε η νεαρή Μπιάνκα, αναφερόμενη στο πρόγραμμα του περασμένου μήνα.

Το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου προγράμματος προετοιμασίας για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Ελληνικής γλώσσας, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα στο Βουκουρέστι, κατόπιν συνεργασίας της Βουλής της Ρουμανίας και της Βουλής των Ελλήνων, ήταν η διάκριση που απέσπασε. «Νομίζω ότι το πρόγραμμα στον Βόλο με βοήθησε πάρα πολύ να προετοιμαστώ ανάλογα και να αποκτήσω εμπειρία» υπογραμμίζει.

Ο λόγος που την επανέφερε στον Βόλο ήταν «να θυμηθώ πως ήταν η εμπειρία, να ξαναδώ τα μέρη που επισκεφτήκαμε με την ομάδα των νέων από το Ιάσιο και να δείξω στη μητέρα μου, η οποία μαθαίνει επίσης Ελληνικά, τι έζησα εδώ» όπως αναφέρει. Συνοδοιπόρος, για μια ακόμη φορά, στο δεύτερο ταξίδι της νεαρής φοιτήτριας στη Μαγνησία, είναι η Βασιλική Πατσαρούχα, φιλόλογος στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου και «ψυχή» του προγράμματος επίσκεψης των 25 νέων από τη Ρουμανία, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Η δραστήρια φιλόλογος αναπτύσσει εκπαιδευτικά προγράμματα συνεργασίας με άλλες χώρες, ενώ όπως υπογραμμίζει, «όπου μπορώ να βοηθήσω για τη διάδοση και διάσωση της ελληνικής γλώσσας, το κάνω με πολύ μεγάλη χαρά».

Στο μεταξύ, η ένθερμη φίλη της Μαγνησίας από τη Ρουμανία επισκέφτηκε διάφορες περιοχές και ιστορικούς τόπους, ενώ όπως υπογραμμίζει: «Μου έκαναν εντύπωση οι άνθρωποι. Στην Ελλάδα γνώρισα τους καλύτερους ανθρώπους, με την καλύτερη ψυχή και φιλοξενία. Γνώρισα ενδιαφέροντες τόπους, μου αρέσει πάρα πολύ το βουνό με τη θάλασσα που είναι πολύ κοντά, το Πήλιο με τον Παγασητικό, η ιστορία των Κενταύρων και η ιστορία του πλοίου Αργώ». Το όνειρό της να είναι να κάνει καριέρα στη μουσική και όπως ομολογεί «θα ήθελα μια μέρα να τραγουδώ εδώ στη Ελλάδα ως τραγουδίστρια όπερας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου