ΤΟΠΙΚΑ

Πενήντα ποδήλατα «αναζητούν» τον κάτοχό τους

πενήντα-ποδήλατα-αναζητούν-τον-κάτ-302659

Τα έκλεψαν από τους ιδιοκτήτες τους, τα χρησιμοποίησαν και τα εγκατέλειψαν σε διάφορα σημεία της πόλης, όμως εδώ και πολλούς μήνες -σε ορισμένες περιπτώσεις και ολόκληρο χρόνο- κανένας δεν τα έχει αναζητήσει.

Σε ασφαλή χώρο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας φυλάσσονται πενήντα ποδήλατα, τα οποία είχαν αποτελέσει στόχους κλοπής. Τα δίτροχα θα παραμείνουν εκεί μέχρι και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, και εάν δεν απευθυνθεί κανείς στην Αστυνομία για να τα πάρει πίσω, τότε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου θα τα μεταφέρει στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού.

Κάλεσμα προς τους πολίτες που έχουν πέσει θύματα κλοπής ώστε να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, και με αποδεικτικά μέσα να επανακτήσουν τα ποδήλατά τους απευθύνει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Αποδεικτικά μέσα, όπως ενημερώνει, μπορεί να είναι ο αριθμός πλαισίου του ποδηλάτου, που αναγράφεται στην απόδειξη αγοράς, ή εάν αυτός δεν υπάρχει, τότε μία φωτογραφία ή ένας μάρτυρας που να βεβαιώνει την κατοχή. Επίσης, ως αποδεικτικά μέσα μπορούν να είναι όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του ποδηλάτου και τον χρόνο κτήσης του.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να εντοπίσει τους ιδιοκτήτες των ποδηλάτων, καθώς δεν έχει τους αριθμούς πλαισίων τους. Οι όποιες προφορικές καταγγελίες είχαν γίνει με τα στοιχεία που έδωσαν αυτές, κατέστη αδύνατο να οδηγήσουν σε διασταύρωση, και γι’ αυτό οι έρευνες έμειναν μετέωρες.

Οι κλοπές ποδηλάτων κάθε χρόνο παραμένουν στα ίδια επίπεδα. Συνήθως καταγράφουν αυξητική τάση τους καλοκαιρινούς μήνες, που η χρήση των δίτροχων είναι μεγαλύτερη από τους υπόλοιπους μήνες.

Οι κλέφτες συνήθως χρησιμοποιούν τα ποδήλατα προκειμένου να εξυπηρετούν κάποια ανάγκη τους, και στη συνέχεια τα εγκαταλείπουν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου τα ποδήλατα φτάνουν μετά από αναφορές πολιτών, ότι έξω από το σπίτι τους ή σε κάποιο πάρκο ή άλλο σημείο, βρήκαν ένα παρατημένο ποδήλατο.

Όλα τα δίτροχα που έχουν εντοπιστεί το προηγούμενο διάστημα και δεν τα έχει αναζητήσει κανείς, βρίσκονται σε ασφαλή χώρο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου είναι υποχρεωμένη από τη νομοθεσία να τα κρατάει εκεί, όμως εάν περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα και δεν υπάρξει ανταπόκριση τότε τα μεταφέρει στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού ή στο Τελωνείο Βόλου.

Να επισημανθεί ότι σήμερα το 90% των ποδηλάτων έχουν όλα αριθμό πλαισίου. Αυτός αναγράφεται στην απόδειξη αγοράς, η οποία πρέπει να φυλάσσεται από τον κάτοχό τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου