ΤΟΠΙΚΑ

Κατακτούν τις κορυφές

κατακτούν-τις-κορυφές-305164

Η 6η Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση (6η Θ.Ο.Σ.) διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου στα Χάνια Πηλίου από τους συλλόγους της Μαγνησίας ΕΟΣ Βόλου, ΕΟΣ Αλμυρού και τον Φυσιολατρικό Όμιλο Βόλου «Ο ΠΑΝ».

Ο θεσμός αυτός καθιερώθηκε εδώ και μερικά χρόνια ύστερα από πολλές συναντήσεις των ορειβατικών συλλόγων της Θεσσαλίας, και ύστερα από πρόταση του Φυσιολατρικού Ομίλου Βόλου.

Οι ορειβάτες που συμμετέχουν στις συναντήσεις αυτές, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον τόπο όπου γίνεται η εκάστοτε συνάντηση, να γνωρίσουν καινούρια μονοπάτια και τοποθεσίες, έτσι ώστε να τα συμπεριλάβουν αργότερα και στα προγράμματα των δικών τους συλλόγων.

Στη φετινή διοργάνωση που γίνεται στα Χάνια Πηλίου, οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν ένα καινούριο μονοπάτι που ερευνήθηκε, καθαρίστηκε και σηματοδοτήθηκε από τον Ε.Ο.Σ. Βόλου και τον Σύλλογο Απανταχού Μακρυρραχιωτών, και περπατήθηκε για πρώτη φορά στις 29/5/2016, το «Μονοπάτι των καταρρακτών», όπως ονομάστηκε.

Το πρόγραμμα ξεκινάει με την υποδοχή των συμμετεχόντων το Σάββατο το απόγευμα, οι οποίοι θα διανυκτερεύσουν στο καταφύγιο του Φυσιολατρικού Ομίλου Βόλου «Ο ΠΑΝ», στα Χάνια, στα «βαγόνια» του ΕΟΣ ΒΟΛΟΥ, σε σκηνές ή και στους ξενώνες.

Το βράδυ θα παρατεθεί δείπνο, θα γίνουν οι συναντήσεις των προεδρείων, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του παλαιού ορειβάτη, εκπαιδευτικού και συγγραφέα Δημήτρη Κωνσταντάρα-Σταθαρά: «32 χρόνια στα βουνά της Ελλάδας», και θα γίνει και νυχτερινή πορεία από τα Χάνια στην κορυφή Γολγοθάς.

Την Κυριακή το πρωί θα γίνει η πορεία Χάνια – καταρράκτες – Μακρυρράχη, που θα καταλήξει στην πλατεία της Μακρυρράχης, όπου θα ακολουθήσει φαγητό με ζωντανή, παραδοσιακή μουσική και το σχετικό γλέντι, που θα αποτελέσει και το κλείσιμο της φετινής διοργάνωσης, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Η οργανωτική επιτροπή καλεί όλους τους λάτρεις του βουνού και ειδικά του Πηλίου, να προσέλθουν την Κυριακή το πρωί στα Χάνια, είτε με το λεωφορείο που θα ξεκινήσει από τον ΕΟΤ στις 7 το πρωί είτε με τα δικά τους αυτοκίνητα, στο πρώτο πάρκινγκ του χιονοδρομικού το αργότερο 8.45. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 9.00.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους: Γ. Χαραλαμπίδου (6977806329), Δ. Πατσιαλίδη (6983507553), Κ. Κωστοπούλου (6974539376).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου