ΤΟΠΙΚΑ

Επιχειρηματικό Πανόραμα

επιχειρηματικό-πανόραμα-499403

Πλήθος κόσμου, επιχειρηματίες, επαγγελματίες και μικρομεσαίοι καθώς και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του 9ου Επιχειρηματικού Πανοράματος που εγκαινιάστηκε χθες στο Εκθεσιακό Κέντρο από το δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη.
Το Επιχειρηματικό Πανόραμα έχει γίνει πλέον θεσμός και αυτό διότι όπως επισημάνθηκε χθες από τους διοργανωτές αποτυπώνει την στέρεα θέληση των συμμετεχόντων να καταδείξουν ότι οι επιχειρήσεις τους μπορούν να σταθούν στο διεθνή ανταγωνισμό, παράγοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας που διεκδικούν με αξιώσεις μια θέση σε κάθε αγορά.
«Πιστεύουμε ότι ακόμη και σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία -με την βοήθεια όλων- μπορούμε και πρέπει να παλέψουμε για το καλό του τόπου μας. Και αυτή η έκθεση μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε ένα από τα βήματα που απαιτούνται για να δώσουμε προοπτική στις επιχειρήσεις μας και κατ’ επέκταση στην οικονομία του τόπου μας, επεσήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Γιώργος Σπηλιόπουλος στην ομιλία του και αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που μαστίζει την τοπική επιχειρηματικότητα, αφού κατέθεσε προτάσεις για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, υπογράμμισε: «Έχουμε ακούσει πολλές φορές και μάλιστα από τα πιο επίσημα χείλη ότι η κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία. Εμείς το πιστεύουμε αυτό. Θεωρούμε ότι υπό την πίεση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί πολλά μπορούν να αλλάξουν και να δώσουν μια πραγματική ώθηση στην οικονομία, η οποία δεν θα στηρίζεται σε επιδόματα, προνόμια και παροχές, αλλά στην πραγματική ανάπτυξη και στην ανταγωνιστικότητα.
 Ανεξάρτητα με το τι επιβάλλει ή όχι το μνημόνιο με την τρόικα και ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με αυτό, η ανάγκη ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας προέβαλε επιτακτικά εδώ και χρόνια.
«Το φετινό επιχειρηματικό πανόραμα ανοίγει τις πύλες του κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Πρέπει ως τοπική κοινωνία να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ώστε οι πόροι που προκύπτουν από τον κύκλο των εργασιών να επανεπενδύονται τοπικά» υπογράμμισε εγκαινιάζοντας την Έκθεση ο δήμαρχος Αλέκος Βούλγαρης. Χρόνο με το χρόνο οι επιχειρήσεις αυτές, αξιοποιώντας τις οικονομικές δυνατότητες που παρέχει το ελληνικό δημόσιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ίδιοι πόροι που διαθέτουν, εκσυγχρονίζονται και απέδειξαν ότι μπορούν να παράγουν προϊόντα και να παρέχουν υπηρεσίες ποιοτικά και ποσοτικά αναβαθμισμένες. Η ποιότητα των προϊόντων όσο και των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως επίσης και το κόστος τους, είναι στοιχεία που τελικά θα συμβάλλουν ώστε τα προϊόντα μας να μπορούν να σταθούν ανταγωνιστικά στην αγορά. Είμαι σίγουρος ότι προς αυτή την κατεύθυνση το Επιχειρηματικό Πανόραμα που έχει γίνει πλέον θεσμός θα συμβάλει και φέτος τα μέγιστα».
Στο χαιρετισμό της η Αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση εξάλλου με αφορμή τα εγκαίνια τις έκθεσης μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ειδικά στη δύσκολη συγκυρία την οποία διανύουμε, η διοργάνωση του 9ου Επιχειρηματικού Πανοράματος μάς γεμίζει θάρρος και ελπίδα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Θα τολμούσαμε να πούμε ότι αποτελεί μια ηχηρή δήλωση παρόντος από τον επιχειρηματικό μας κόσμο ενάντια σε εκείνους που επενδύουν στη δήθεν αδυναμία του ελληνικού «επιχειρείν» να αντιμετωπίσει τις συνθήκες που η παγκόσμια οικονομική κρίση δημιουργεί και σε μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας μας. Η αθρόα άλλωστε, για ακόμη μία χρονιά, συμμετοχή επιχειρήσεων – εκθετών μας γεμίζει αισιοδοξία και πίστη για την ανάκαμψη της οικονομίας μας, η οποία θα προέλθει μέσω της ελληνικής μικρής και μεσαίας επιχείρησης, που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου