ΤΟΠΙΚΑ

Τέσσερις πλειστηριασμοί σήμερα στα Δικαστήρια

τέσσερις-πλειστηριασμοί-σήμερα-στα-δ-305937

Τέσσερις πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί για να εκτελεστούν σήμερα στο Ειρηνοδικείο Βόλου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται δύο εκποιήσεις ακινήτων με επισπεύδουσες τράπεζες. Μέλη της Κίνησης Πολιτών Ενάντια στις Κατασχέσεις και τους Πλειστηριασμούς, απευθύνουν κάλεσμα για ματαίωση των διαδικασιών.

Συγκεκριμένα, στο σφυρί βγαίνει διαμέρισμα 42 τετραγωνικών μέτρων ιδιώτη με οφειλές σε τράπεζα ύψους 45.000 ευρώ.

Επίσης, διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης κινήθηκε και εναντίον επαγγελματία, με τράπεζα να εκποιεί πέντε ακίνητά του, τρία καταστήματα 394 τετραγωνικών μέτρων έκαστο, και δύο διαμερίσματα 224 τετραγωνικών μέτρων έκαστο, για οφειλή ύψους 20.000 ευρώ.

Οι άλλοι δύο πλειστηριασμοί γίνονται με αιτήματα ιδιωτών. Ο ένας αφορά σε επαγγελματία με τουριστικό κατάλυμα 1.087 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο εκπλειστηριάζεται για οφειλή ύψους 35.081 ευρώ. Ο δεύτερος, σε ακίνητο ιδιώτη, που περιλαμβάνει οικία 69,40 τετραγωνικών μέτρων, για οφειλή ύψους 3.100 ευρώ.

Συνέχεια κινητοποιήσεων

«Θα είμαστε και σήμερα, Τετάρτη, έξω από το Ειρηνοδικείο Βόλου προκειμένου να αποτρέψουμε πλειστηριασμούς που αφορούν ακίνητα και κατοικίες λαϊκών οικογενειών για μικρά ποσά», είπε το μέλος της Κίνησης Πολιτών Ενάντια σε Κατασχέσεις και Πλειστηριασμούς Γιάννης Μπάλλας.

«Οσο πιο μαζικό γίνει το κίνημα έξω από τα δικαστήρια κάθε Τετάρτη, τόσο δεν θα μπορέσει να περάσει η εφαρμογή του Νόμου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που ψήφισε σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τρόικα και της ΕΕ η κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία μάλιστα εξελέγη με σύνθημά της “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη”», πρόσθεσε.

Ο ίδιος απηύθυνε πρόσκληση για δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τέταρτη, στις 3.30 το μεσημέρι, έξω από το Ειρηνοδικείο Βόλου.

«Πρέπει να δώσουμε ξανά ηχηρή απάντηση σε αυτούς που θέλουν να αρπάξουν τη λαϊκή περιουσία. Καλούμε επίσης όλους τους φορείς και όλες τις συλλογικότητες να πάρουν μέρος», συμπλήρωσε ο κ. Μπάλλας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου