ΤΟΠΙΚΑ

Ψηλά στην ιεράρχηση ο τουρισμός

ψηλά-στην-ιεράρχηση-ο-τουρισμός-499565

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα μαζί του στα γραφεία του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης Βόλου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κώστας Λεβέντης αναγνώρισε στο πρόσωπο του κ. Σκοτινιώτη τον πολιτικό που συνέβαλε τα μέγιστα στην αναπτυξιακή ώθηση του τουρισμού στη Μαγνησία κατά τη διάρκεια της νομαρχιακής του θητείας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αποτελεί σημαντικό υποστηρικτή της τουριστικής οικογένειας στην περιοχή. Ανάλογες δηλώσεις έγιναν και από τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, τα οποία εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στον κ. Σκοτινιώτη και ευχήθηκαν να είναι ο Δήμαρχος του νέου Δήμου Βόλου, προκειμένου να υπάρξει συνέχεια στο σημαντικό και πρωτοποριακό έργο που είχε ξεκινήσει επί θητείας του ως Νομάρχη Μαγνησίας.

Ο κ. Σκοτινιώτης συζήτησε με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων σχετικά με τις νέες προοπτικές που διαμορφώνονται για το νέο Δήμο Βόλου στον τομέα του τουρισμού, με την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης, καθώς επίσης για τα μεγάλα έργα υποδομής που σχετίζονται άμεσα με την προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

«Ο τουρισμός αποτελεί δυναμική προοπτική για τον νέο Δήμο, γι’ αυτό και βρίσκεται ψηλά στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων μας», τόνισε ο Π. Σκοτινιώτης και πρόσθεσε ότι «στην περιοχή μας ταιριάζει το μοντέλο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και του εναλλακτικού τουρισμού, και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να δώσουμε έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος. Η διεθνής προβολή της πόλης μας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της προσπάθειάς μας για την προσέλκυση επενδύσεων και την ήπια τουριστική ανάπτυξη. Για την επίτευξη αυτού του στόχου θα αξιοποιηθούν ο μοναδικός φυσικός πλούτος του νέου Δήμου και η πλούσια μυθολογική, ιστορική και πολιτιστική του παράδοση».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι κεντρική επιδίωξη αποτελεί η αξιοποίηση του μυθολογικού πλούτου της περιοχής, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα δημιουργίας θεματικού – μυθολογικού πάρκου σε έκταση που θα αναζητηθεί πλέον στα διοικητικά όρια του νέου Δήμου Βόλου.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου