ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση Αγοραστού στον Απ. Παπατόλια

απάντηση-αγοραστού-στον-απ-παπατόλια-499610

Για «κρυφή ατζέντα» κατηγορεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Απόστολο Παπατόλια και υποστηρίζει ότι ουσιαστικά λειτουργεί ως τοποτηρητής του μνημονίου της Κυβέρνησης με την τρόικα.

Ο κ. Αγοραστός κατηγορεί τον Απόστολο Παπατόλια ότι «δεν έχει το παραμικρό ενδοιασμό να τάξει τα πάντα θυμίζοντας το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» και υποστηρίζει ότι «όσα λέει ο κ. Παπατόλιας είναι λόγια του αέρα…»

«Ο κ. Παπατόλιας -επισημαίνεται σε δήλωση του κ. Αγοραστού- έχει κρυφή ατζέντα με πολύ συγκεκριμένα μέτρα: αυτά που προβλέπονται στο μνημόνιο της κυβέρνησης με την τρόικα. Γι’ αυτό και λειτουργεί ήδη ως τοποτηρητής του μνημονίου. Η αποστολή του έχει, λοιπόν, συγκεκριμένους στόχους μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται:

-Να συνεργήσει και να διευκολύνει τις απολύσεις.

-Να περικόψει τα επενδυτικά προγράμματα ώστε να εξασφαλιστούν οι πόροι για τα υπερκέρδη των ξένων δανειστών.

-Να συμβάλλει στην απαξίωση και πώληση της δημόσιας περιουσίας στη Θεσσαλία αντί πινακίου φακής.

-Να διευκολύνει με κάθε τρόπο όσα προβλέπονται στο μνημόνιο, όπως για παράδειγμα την εκχώρηση των λιγνιτικών κοιτασμάτων Ελασσόνας σε ιδιώτες παρά την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας.

-Να «χτυπήσει» και να υπονομεύσει τους αγώνες των αγροτών οι οποίοι υφίστανται πολύ μεγάλες επιβαρύνσεις από τους φόρους και τα μέτρα (όπως αύξηση του αγροτικού ρεύματος κατά 66%) που προβλέπονται στο μνημόνιο.

Ο Κώστας Αγοραστός επίσης επικρίνει την επιλογή του Απ. Παπατόλια να επιλέξει ως εκπρόσωπο τύπου τον Λάζαρο Μακρή . Επαναλαμβάνει τέλος τις επικρίσεις του για το θέμα της φορολόγησης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Ο κ. Παπατόλιας στις αλληλοαναιρούμενες είναι η αλήθεια δηλώσεις του, παραδέχτηκε βεβαίως ότι προτίθεται να επιβάλλει φόρους, να επιβαρύνει δηλαδή τους ήδη σφόδρα επιβαρυμένους Θεσσαλούς, μόνο που τους «βάφτισε» «τέλη και εισφορές» όπως κάνει και η κυβέρνηση. Αλήθεια, θεωρεί ότι μπορεί να κοροϊδεύει επί μακρόν τους Θεσσαλούς λέγοντας ότι τέλη και εισφορές δεν συνιστούν φόρους και δεν επιβαρύνουν τους πολίτες;» αναρωτιέται ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Ν.Δ και καταλήγοντας τονίζει: «Για την παραλιακή οδική σύνδεση Λάρισας – Μαγνησίας, αντί άλλης απάντησης παραπέμπουμε στις αποκαλυπτικές δηλώσεις του νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρού, στον οποίο ο κ. Παπατόλιας με αμετροέπεια απέδωσε τον χαρακτηρισμό του «πολιτικού κοτσαβακισμού». Ποιος ξεχνά, πάντως, ότι ο κ. Παπατόλιας ως νομάρχης Μαγνησίας έστειλε προσκλήσεις συγκαλώντας σύσκεψη στη νομαρχία Λάρισας χωρίς να έχει ενημερώσει το νομάρχη Λάρισας; Η κίνηση αυτή δείχνει το ποιόν του ανθρώπου και τον τρόπο σκέψης του».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου