ΤΟΠΙΚΑ

«Πρεμιέρα» για το πρώτο Στέκι Ελευθερίας στον Βόλο

πρεμιέρα-για-το-πρώτο-στέκι-ελευθερ-310169

To πρώτο Στέκι της Πλεύσης Ελευθερίας λειτουργεί από χθες στον Βόλο. Μάλιστα, την έναρξη λειτουργίας του τίμησε με την παρουσία της η ίδια η επικεφαλής της πολιτικής Κίνησης «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, περιστοιχισμένη από τον πυρήνα των μελών της πολιτικής κίνησης στον Βόλο, επισήμανε πως και για λόγους συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς, καθώς η οργάνωση του Βόλου πρωτοστάτησε ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος συνάντησης των πολιτών που εμφορούνται από τις αρχές του κόμματος, αποφασίστηκε το πρώτο «Στέκι Ελευθερίας» να είναι στον Βόλο.

«Δεν λειτουργούμε ως παραδοσιακό κόμμα, ούτε θα γίνουμε ποτέ παλαιοκομματικός μηχανισμός. Αυτός ο χώρος είναι ένα Στέκι Ελευθερίας, το πρώτο που ανοίγει η Πλεύση Ελευθερίας και έχει στόχο να παρέχει καταφυγή και ένα μέρος, στο οποίο κάθε ελεύθερος πολίτης μπορεί να βρίσκεται, να συζητά με τους συμπολίτες του, να ανταλλάσσει προβληματισμούς, ιδέες, απόψεις και κυρίως να συστρατεύεται στη «μάχη» απελευθέρωσης της χώρας μας, που έχουμε να δώσουμε, και που για να κερδηθεί θα πρέπει να δοθεί απ’ όλους τους ανυπότακτους πολίτες αυτής της χώρας, που δεν συμβιβάζονται με το καθεστώς των μνημονίων και της χρεοκρατίας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Το Στέκι Ελευθερίας είναι το πρώτο που ανοίγει στην Ελλάδα. Στον Βόλο έχουμε έναν πυρήνα ζωντανό, ενεργό και διεκδικητικό, που διεκδίκησε να ανοίξει το πρώτο Στέκι και νομίζω ότι είναι το καλύτερο υπόδειγμα, ακριβώς εκείνο που διεκδικείται σθεναρά, να κερδίζεται», πρόσθεσε επίσης η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Η κ. Κωνσταντοπούλου συνομίλησε με τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο Στέκι, το οποίο λειτουργεί στην οδό Αντωνοπούλου με Αλεξάνδρας 91 (α’ όροφος), ενώ όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή.

«Η παράδοση ψεμάτων και απάτης έχει τιμηθεί από τον κ. Τσίπρα με όλους τους τρόπους. Τα μνημόνια δεν θα σταματήσουν αν δεν ανατρέψουμε εκείνους που τα υπηρετούν, μεταξύ των οποίων τη σημερινή κυβέρνηση και τον σημερινό πρωθυπουργό.

Οι απατεώνες στην Ελλάδα και οι πολιτικοί απατεώνες, δυστυχώς κατέστρεψαν τη χώρα, ο κ. Τσίπρας είναι και όψιμος δηλωτής θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου, επομένως, δοκιμάζει και νέους τρόπους εξαπάτησης και ψεμάτων. Οι πολίτες της χώρας δεν ξεγελιούνται, ούτε θα επαναπαυτούν στις διαβεβαιώσεις προσώπων διαβλητών και αναξιόπιστών, που προ πολλού απέδειξαν ότι και απ’ όπου κι αν το εξαγγείλουν, δεν το εννοούν και το καταπατούν», σημείωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας».

Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου προέβη σε σχολιασμό και για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό, επέκρινε την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε να παρέμβει για να λάβει μέτρα και συνεχίζοντας τόνισε: «Είστε κι εσείς ένας παραθαλάσσιος τόπος και έχει σημασία να πούμε ότι δυστυχώς η κυβέρνηση και το καθεστώς αυτό, παρά τις εξαγγελίες περί ανάπτυξης επενδύσεων και παρά τα κροκοδείλια δάκρυα για την καταστροφή, επέτρεψαν αυτή την τρομακτική παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και συνολικά των εγγυήσεων για την προστασία του περιβάλλοντος της θάλασσας και της δημόσιας υγείας. Το γεγονός πως διεκδίκησε όλες αυτές τις μέρες να υποβαθμίσει μια τόσο εγκληματική συμπεριφορά και τις εγκληματικές της συνέπειες, δεν δίνει παρά το στίγμα του πως αντιμετωπίζει συνολικά, τη χώρα, τον φυσικό πλούτο, το φυσικό περιβάλλον, τη θάλασσα, τους πολίτες, τους ανθρώπους».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου