ΤΟΠΙΚΑ

Προκάτ αίθουσες στο σχολείο Καλών Νερών

προκάτ-αίθουσες-στο-σχολείο-καλών-νερ-500052

Στο Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών βρέθηκε χθες το πρωί ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο αρμόδιος προϊστάμενος προκειμένου να παρακολουθήσουν την πρόοδο των εργασιών για την τοποθέτηση των προκατασκευασμένων αιθουσών στο προαύλιο του σχολείου.
Ο κ. Γιάννης Παπαϊωάννου συναντήθηκε με τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου με σκοπό να συνομιλήσουν για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν.
Συνάντηση όμως έγινε και με τον ανάδοχο ο οποίος θα τοποθετήσει τις προκατασκευασμένες αίθουσες και η εκτίμηση του είναι, σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, πως μετά την εγκατάσταση των δύο προκάτ αιθουσών θα χρειαστούν κάποιες ηλεκτρολογικές εργασίες αλλά και ελαιοχρωματισμοί των αιθουσών.
«Όλα αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες και τη Δευτέρα θα παραδοθούν. Σε περίπτωση που όλα πάνε καλά την Τρίτη θα μπουν τα παιδιά μέσα», σχολίασε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας ο οποίος συμπλήρωσε πως οι προκατασκευασμένες αίθουσες θα είναι θερμαινόμενες.
Αυτή τη στιγμή, εξαιτίας της έλλειψης των αιθουσών οι μαθητές της Ε’ τάξης κάνουν μάθημα στην αίθουσα των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της Δ’ σε μια μικρή αίθουσα που διαθέτει το σχολείο.
Οι μαθητές στριμώχτηκαν μιας και η άλλη λύση ήταν η λειτουργία απογευματινής βάρδιας, πρόταση η οποία απορρίφθηκε καθώς θα προκαλούσε μια γενική αναστάτωση στο σχολείο, το οποίο είναι και Ολοήμερο, αλλά και στη σχολική κοινότητα.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί πως ο συνολικός αριθμός των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών είναι 66 μαθητές, στη Δ’ τάξη φοιτούν οχτώ παιδιά και στην Ε’ τάξη 15 παιδιά, ενώ αρκετοί μαθητές μετακινούνται στο σχολεία από κοντινά χωριά με λεωφορείο που έχει διαθέσει ο δήμος.
Τελευταία επίσκεψη του κλιμακίου της Πρωτοβάθμιας ήταν το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί το νέο σχολείο, όταν όμως εγκριθεί το κονδύλι από το ΕΣΠΑ. Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας τέλος σχολίασε την αντίδραση των γονιών, οι οποίοι πρόσφατα με επιστολή τους άσκησαν κριτική για την καθυστέρηση κατασκευής του νέου διδακτηρίου, επισημαίνοντας πως «οι γονείς έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται, γιατί ο καθένας θέλει ένα σχολείο σωστό, με όλες τις δυνατότητες, για τα παιδιά του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου