ΤΟΠΙΚΑ

Αποζημιώνονται για γάλα και είδη ατομικής προστασίας

αποζημιώνονται-για-γάλα-και-είδη-ατομ-313818

Ο δρόμος προς το ταμείο, προκειμένου να αποζημιωθούν σε χρήμα για το γάλα και τα είδη ατομικής προστασίας που δεν έλαβαν, μολονότι προβλέπονται από τις συμβάσεις εργασίας τους, ανοίγει για δικαιούχους εργαζόμενους και του Δήμου Βόλου.

Οι παροχές αφορούν στα έτη 2012, 2013 και έως τον Μάρτιο του 2014, οπότε και η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε ολοκληρώσει τους διαγωνισμούς, για να δοθούν στους εργαζόμενους το γάλα και τα είδη ατομικής προστασίας που δικαιούνταν. Σημειώνεται ότι οι παροχές αφορούν σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων στον κλάδο της καθαριότητας, του πρασίνου, των τεχνικών υπηρεσιών.

Βάσει της Νομοθεσίας, οι εργαζόμενοι που δεν είχαν λάβει τις παροχές, δεν μπορούσαν να αποζημιωθούν σε χρήμα, με εξαίρεση το 2011 και λόγω ότι ήταν το μεταβατικό στάδιο στην τοπική αυτοδιοίκηση με τον Καλλικράτη.

Ο Νόμος, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Ανδρέα Ζέρβα, άλλαξε και πλέον δίνει τη δυνατότητα της αποζημίωσης των εργαζομένων σε χρήμα.

Αυτή την περίοδο, στην Οικονομική Υπηρεσία δίνεται αγώνας δρόμου, προκειμένου να οριστούν οι δικαιούχοι των αποζημιώσεων.

Η διεύθυνση προσωπικού θα πρέπει να ορίσει τους δικαιούχους ανά περίοδο. Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι δεν είχαν γίνει διαγωνισμοί για τα προηγούμενα έτη, δεν υπήρχαν καν καταστάσεις για τους δικαιούχους, και σήμερα, κάποιοι από αυτούς έχουν συνταξιοδοτηθεί, άλλοι έχουν αλλάξει εργασιακό πόστο. «Θα πρέπει να βγουν οι δικαιούχοι και στη συνέχεια θα γνωρίζουμε πόσοι και ποιοι δικαιούνται αποζημιώσεων. Αγκάθι είναι το γεγονός ότι ακριβώς επειδή δεν είχαν γίνει οι διαγωνισμοί που έπρεπε, δεν γνωρίζουμε με ποια τιμή θα αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι, καθώς ο Νόμος ορίζει ότι η αποζημίωση βγαίνει με βάση τις τιμές του τελευταίου προγενέστερου διαγωνισμού», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

Σε κάθε περίπτωση, ο νέος Νόμος έρχεται να δικαιώσει τους εργαζόμενους που διεκδικούσαν όσα δικαιούνται σύμφωνα με τις συμβάσεις εργασίας τους και άρχισαν να τους χορηγούνται ξανά, το μεν γάλα από τον Απρίλιο του 2014, τα δε είδη ατομικής προστασίας από το 2015 και μετά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου