ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπανάκι» για το Γαστρεντερολογικό του Νοσοκομείου

καμπανάκι-για-το-γαστρεντερολογικ-314205

Ορατός είναι ο κίνδυνος να μπει σε νέες περιπέτειες το γαστρεντερολογικό ιατρείο του Νοσοκομείου Βόλου, αν η μοναδική επικουρική γιατρός που απασχολείται σ’ αυτό επιμείνει στην απόφασή της να μην επιδιώξει ανανέωση της σύμβασής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η γιατρός μέχρι χθες δεν είχε υποβάλλει τη σχετική αίτηση για να κατοχυρώσει το δικαίωμα ανανέωσης της σύμβασής της, με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υγείας απέναντι στη Διοίκηση του νοσοκομείου.

Η ίδια απασχολείται στο συγκεκριμένο τμήμα έχοντας διαγράψει πολλά μερόνυχτα μόνη της τα δύο τελευταία χρόνια, ώστε να εξυπηρετήσει είτε επείγοντα περιστατικά τα οποία προσέρχονται στα ΤΕΠ, είτε τα περιστατικά τα οποία νοσηλεύονται στις διάφορες κλινικές του Αχιλλοπούλειου.

Πριν από ένα περίπου χρόνο, όλοι περίμεναν ότι το τμήμα θα επανδρωθεί με μία ακόμη γιατρό, της οποίας η αίτηση είχε γίνει αποδεκτή, τελευταία όμως στιγμή -και λίγο πριν την ορκωμοσία της-, άφησε το Αχιλλοπούλειο στα «κρύα του λουτρού» επιλέγοντας το Νοσοκομείο της Ξάνθης. Έκτοτε η επικουρική γιατρός απασχολείται στο Τμήμα Ενδοσκοπήσεων μόνη της.

Αυτό ωστόσο έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν σε καμία περίπτωση να λειτουργήσουν εξωτερικά ιατρεία, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι που θα επιθυμούσαν να κλείσουν ραντεβού και οι οποίοι, προκειμένου να εξεταστούν, καταφεύγουν είτε σε ιδιώτες γιατρούς είτε -μετά από προγραμματισμένο ραντεβού- στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Η μοναδική επικουρική γιατρός έχοντας γίνει «κυριολεκτικά μπαλάκι», εργάζεται πολλές φορές μέχρι και αργά το απόγευμα πολλές φορές, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του νοσοκομείου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας, στο τμήμα καθημερινά κατά μέσο όρο γίνονται από 5 μέχρι 9 ενδοσκοπήσεις.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως στη συγκεκριμένη ειδικότητα έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν δυστοκία πλήρωσης των θέσεων, γεγονός το οποίο ωστόσο έχει σοβαρό αντίκτυπο στην εύρυθμη λειτουργία ενός από τα πιο νευραλγικά τμήματα του Αχιλλοπούλειου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου