ΤΟΠΙΚΑ

Λαϊκό μέτωπο κατά της ακρίβειας

λαϊκό-μέτωπο-κατά-της-ακρίβειας-500358

Σε λαϊκό μέτωπο κατά των αυξήσεων σε ρεύμα, πετρέλαιο και αύξηση του ΦΠΑ καλεί τους Βολιώτες η λαϊκή επιτροπή αγωνιστικής δράσης στο Βόλο, που χθες διοργάνωσε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των ανατιμήσεων και των αυξήσεων σε ΔΕΚΟ και προϊόντα πρώτης ανάγκης.
 
Στο κάλεσμα που έκαναν οι γραμματείες Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ ανταποκρίθηκαν δεκάδες πολίτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι και φοιτητές, οι οποίοι στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Πανεπιστημίου διατράνωσαν την αντίθεσή τους. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση της Τροχαίας Βόλου προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία. 
 
Οι διαδηλωτές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στις αυξήσεις που δρομολογούνται στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου, καθώς και στην αναπροσαρμογή των συντελεστών του ΦΠΑ και διαμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να ανεχτούν νέα αφαίμαξη του οικογενειακού εισοδήματος.
Στο συλλαλητήριο έδωσαν το παρών ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Απόστολος Νάνος, καθώς και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκατζής.
«Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μετανάστες, η φτωχή αγροτιά, οι μικροί επαγγελματίες, η νεολαία, πρέπει εδώ και τώρα να ξεσηκωθούν. Διεκδικούμε μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Απαγόρευση ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες. Επίδομα θέρμανσης για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ. Φορολογία των κερδών του κεφαλαίου με συντελεστή 45%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης» υπογράμμισε στην ομιλία του εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Κων. Στεργίου.
«Αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης και σε μεγάλες ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, θα δοθεί άλλο ένα σκληρό χτύπημα στο ήδη πενιχρό εργατικό λαϊκό εισόδημα.
Άλλο ένα πλήγμα θα δεχθούν επίσης οι μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης στην ήδη τραγική κατάσταση που βιώνουν οι περισσότερες» τόνισε από την πλευρά της η Όλγα  Σταροπούλου από την ΠΑΣΕΒΕ.
 
Όπως υποστήριξαν τέλος οι διοργανωτές τα νέα φορολογικά μέτρα, σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, προμηνύουν μια ληστρική αναδιανομή προς όφελος των μονοπωλίων, σε βάρος των εργατικών λαϊκών συμφερόντων, γι’ αυτό και θεωρούν επιβεβλημένο ότι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μετανάστες, η φτωχή αγροτιά, οι μικροί επαγγελματίες, η νεολαία, πρέπει εδώ και τώρα να ξεσηκωθούν.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου