ΤΟΠΙΚΑ

Εναρξη εκπαιδευτικής χρονιάς, με συγκινήσεις στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

εναρξη-εκπαιδευτικής-χρονιάς-με-συγκ-317018

Στιγμές συγκίνησης προχθές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, στο οποίο τελέστηκε αγιασμός για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς. Οι εκπαιδευτικοί που στηρίζουν τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ξανασυναντήθηκαν με τους μαθητές με του οποίους έδωσαν από κοινού τη μάχη των πανελληνίων την περσινή χρονιά και κατέγραψαν μεγάλες επιτυχίες. Η εκδήλωση στο Άσυλο εξελίχθηκε σε γιορτή.

Τη σχολική χρονιά που μόλις ξεκινά το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου δέχτηκε 110 εγγραφές. «Όταν κάποιος έχει θέληση και στόχους, τότε μπορεί να τα καταφέρει» είναι το μήνυμα που μετέφερε η εκπρόσωπό τους Αμαλία Κορδάτου. «Δεν πρέπει να τον απασχολούν τα οικονομικά δεδομένα της χώρας. Όλοι έχουν δικαίωμα στην Παιδεία και την εκπαίδευση ανεξαρτήτως οικονομικής και κοινωνικής τάξης» πρόσθεσε.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, το οποίο παρέχει δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, κατέγραψε πέρυσι ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό επιτυχίας στις πανελλήνιες εξετάσεις. Από τους 40 μαθητές που έδωσαν τον αγώνα των πανελλαδικών με τη βοήθειά του οι 37 κατάφεραν και εισήχθησαν στις Σχολές Εκπαίδευσης που επιθυμούσαν.

Οι εκπαιδευτικοί απένειμαν στους απόφοιτους αναμνηστικούς πάπυρους και τους ευχήθηκαν να έχουν καλή σταδιοδρομία. Γνωρίστηκαν παράλληλα με τους καινούργιους μαθητές τους. «Θα μπορούσαμε να είχαμε ακόμη περισσότερους μαθητές εάν δεν είχαμε ορισμένα κενά σε ειδικότητες, καθώς εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για άλλες τριάντα με σαράντα εγγραφές» είπε ο αντιπρόεδρός του Γιώργος Μέρκατας.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου καλεί όποιον εκπαιδευτικό επιθυμεί να παράσχει τις υπηρεσίες του εθελοντικά να απευθυνθεί εκεί και να ενσωματωθεί στην ομάδα του. Οι ανάγκες της ενισχυτικής διδασκαλίας, όπως εξήγησε ο ίδιος, λόγω της οικονομικής κρίσης, συνεχώς αυξάνονται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου απένειμε τιμητική πλακέτα στον καθηγητή Θεολόγο Παρδαλίδη, που είχε προβλέψει τα προβλήματα. Πρόκειται για έναν εξαίρετο εκπαιδευτικό που παρέχει πολύτιμο έργο στο Δημόσιο σχολείο και πρωτοπορεί στον κλάδο. Με την έναρξη της οικονομικής κρίσης αντιλήφθηκε γρήγορα το κενό που υπήρχε και το 2013 ανέπτυξε το κύμα, το οποίο θα βοηθούσε τους μαθητές να έχουν την οικονομική δυνατότητα να εγγραφούν σε κάποιο φροντιστήριο δωρεών, δημιουργώντας το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου.

Τα χρόνια που ακολούθησαν ωστόσο, οι ανάγκες για δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία αυξήθηκαν περαιτέρω. Το ίδιο συνέβη και φέτος όπως είπε ο φυσικός Ιωάννης Καραφέρης, διευθυντής του Α’ Γυμνασίου Βόλου, που προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου.

«Κάθε χρόνο δεχόμαστε “πιέσεις” από γονείς και μαθητές για ολοένα και περισσότερες εγγραφές, καθώς τα προβλήματα εντείνονται. Χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερους εκπαιδευτικούς για να ενισχυθούν όσο γίνεται περισσότερο οι μαθητές» επισήμανε.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου καλύπτει όλα τα μαθήματα του Λυκείου, τα οποία έχουν σχέση με τις πανελλήνιες, δηλαδή αρχαία, μαθηματικά, βιολογία, χημεία, φυσική, οικονομία και πληροφορική. Προτεραιότητά του είναι η Γ’ Λυκείου και στη συνέχεια οι υπόλοιπες τάξεις. Δυστυχώς, αντιμετωπίζει ελλείψεις σε φυσικούς – χημικούς.

Η ενισχυτική διδασκαλία υπάρχει σήμερα στα σχολεία αλλά ως ένα μέρος. Δεν αγγίζει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ούτε όλους τους μαθητές. Το υπουργείο Παιδείας καταβάλλει συνεχώς προσπάθειες και από πέρυσι η ενισχυτική διδασκαλία καθιερώθηκε σε πολλά σχολεία της Μαγνησίας. Δυστυχώς, όμως, αφορά μόνο σε μαθητές του Γυμνασίου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου