ΤΟΠΙΚΑ

Συναντήσεις Απ. Παπατόλια με φορείς υγείας

συναντήσεις-απ-παπατόλια-με-φορείς-υγ-500518

Δύο απαντήσεις έδωσε χθες στον συνυποψήφιό του Κ. Αγοραστό ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απ. Παπατόλιας. Η μία για την παραθαλάσσια οδική σύνδεση Λάρισας – Μαγνησίας και η δεύτερη για τα περί κρυφής ατζέντας φορολόγησης.
 
Για την παραθαλάσσια οδική σύνδεση ο κ. Παπατόλιας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο κ. Αγοραστός, έξω από κάθε έννοια αυτοδιοικητικής δεοντολογίας συνεχίζει τα πολιτικά του ολισθήματα. Τον κατήφορο των ψευδών, των διαστρεβλώσεων, της συκοφαντίας.
 
Αντί του θετικού και προγραμματικού λόγου, μόλις χθες δήλωνε δήθεν ξεκάθαρα υπέρ της παραθαλάσσιας οδικής σύνδεσης Λάρισας – Μαγνησίας. Μόνο που του διαφεύγει ότι, άλλοι πάλεψαν για την ωριμότητα του έργου και άλλοι ως επισκέπτες πολιτεύονται με ανέξοδες κορώνες, συκοφαντώντας μάλιστα συνυποψηφίους τους.
 
Αλήθεια όμως, πότε ανακάλυψε ο κ. Αγοραστός την περιφερειακή συνείδηση;
Ο κ. Παπατόλιας μπορεί να του στείλει προς ενημέρωση δεκάδες δηλώσεις του, όταν μαζί και με τους άλλους νομάρχες της Θεσσαλίας σφυρηλατούσαν την περιφερειακή συνείδηση.
 
Μπορεί να πράξει και εκείνος το ίδιο; Προφανώς όχι.
Σε κάθε περίπτωση η απώλεια ψυχραιμίας εκ μέρους του δεν συνιστά χρήσιμο σύμβουλο. Πόσο μάλλον τα συνειδητά ψεύδη, οι συκοφαντίες και η άγνοια.
 
Για τα περί κρυφής ατζέντας φορολόγησης ο κ. Παπατόλιας αναφέρει: «Σε ό,τι αφορά το μέγα ψεύδος του κ. Αγοραστού περί δήθεν κρυφής ατζέντας Παπατόλια για φορολόγηση, τον παρακαλούμε και τον προκαλούμε να φέρει στο φως έστω… «ψήγμα» παρόμοιας δήλωσης. Δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει, διότι ουδέποτε έγινε τέτοια ή παρόμοια δήλωση.
 
 Ο κ. Αγοραστός προφανώς μπερδεύει πολιτικές διαδρομές. Θυμάται τον εαυτό του την περίοδο 1999 – 2002, όπου από το Δήμο Λαρισαίων επέβαλε υπέρογκα ποσά ως ειδικό τέλος στα εμπορικά καταστήματα.
 
Αντίθετα ο κ. Παπατόλιας – καθώς σχεδόν όλοι οι Νομάρχες της χώρας – κι ενώ είχαν την αρμοδιότητα, κανένα φόρο δεν επέβαλε στους πολίτες.»
 
Χάρτης υγείας της Θεσσαλίας
Φορείς του ευαίσθητου τομέα της υγείας στο Νομό Λάρισας επισκέφτηκε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που θα διαμορφώσουν στη νέα αιρετή Περιφέρεια τον υγειονομικό χάρτη της υγείας σε πανθεσσαλικό επίπεδο.
Αρχικά ο κ.Παπατόλιας επισκέφτηκε την 5η ΥΠΕ, όπου συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με το εξορθολογισμό της λειτουργίας των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τη χαρτογράφηση των υγειονομικών αναγκών στην Περιφέρειά μας με στόχο τη βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας.   
Ακολούθως επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τη Διοίκηση και τους Διευθυντές των κλινικών του Νοσοκομείου.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας μεταξύ άλλων τόνισε πως «ο νέος νόμος που δίνει τη δυνατότητα εποπτείας στον τομέα της υγείας στην αιρετή Περιφέρεια μπορεί να σημαίνει, πέρα από τον έλεγχο των διοικητικών υπηρεσιών αν δηλαδή λειτουργούν σωστά ή όχι, τη διαχείριση ενός ειδικού προϋπολογισμού υγείας από τον αιρετό Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο, μπορεί να σημαίνει ακόμη το συντονισμό όλων των ενεργειών που αφορούν στις υποδομές υγείας σε επίπεδο Θεσσαλίας και την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων αυτών.
Ολοκληρώνοντας τις επαφές του με φορείς της υγείας επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
 
Συνάντηση με τον Μητροπολίτη
Ξεκινώντας τις επισκέψεις του χθες στο νομό Λάρισας ο κ. Παπατόλιας είχε τη χαρά να συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιο. Στο πλαίσιο της επίσκεψή του στην Ι.Μ. ο κ. Παπατόλιας ξεναγήθηκε στο Ραδιοφωνικό Σταθμό και ενημερώθηκε για τη δράση του, αλλά και την προσφορά του.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου