ΤΟΠΙΚΑ

Νέα απεργία σήμερα στον ΟΣΕ

νέα-απεργία-σήμερα-στον-οσε-500548

Χωρίς δρομολόγια από Βόλο προς Λάρισα και το αντίστροφο εξαιτίας των στάσεων εργασίας που προκήρυξαν οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ. Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο. Εξαιτίας της απεργίας του κλάδου επίσης αναβάλλεται και το πρωινό δρομολόγιο για Αθήνα από το Βόλο που αναχωρούσε στις 6.25 π.μ.

Οι κινητοποιήσεις θα έχουν διαρκή χαρακτήρα από κλάδο σε κλάδο και αυτό προκειμένου να μην υπάρξουν και νέες προσφυγές στη Δικαιοσύνη για να κριθούν οι απεργίες παράνομες και καταχρηστικές.

Σήμερα πραγματοποιούν στάση εργασίας οι μηχανοδηγοί. Έτσι δεν θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τον ΟΣΕ τα δρομολόγια Λάρισας – Βόλου – Λάρισας τα δρομολόγια 1575, 1576, 1577, 1578, 1579 και 1580.

Επίσης δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των 11.00, 13.00 και 15.00 από Βόλο προς Λάρισα ενώ καταργούνται τα δρομολόγια των 12.00, 14.00 και 16.00 από Λάρισα προς Βόλο.

Από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου έχουν εξαγγελθεί τρεις 3ωρες στάσεις εργασίας 6 με 9 το πρωί, 2 με 5 το μεσημέρι και 9 με 12 το βράδυ, στις οποίες θα συμμετάσχουν τα Σωματεία Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Σταθμαρχών, Προσωπικού Ελιγμών και Προσωπικού Κίνησης Αυτοκινήτων.

Επίσης στάσεις εργασίας τις ίδιες ώρες έχουν εξαγγελθεί για την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου και θα συμμετάσχουν άλλα σωματεία εργαζομένων. Ο κύκλος των κινητοποιήσεων ολοκληρώνεται την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου με επίσης 5ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Οι σιδηροδρομικοί του Βόλου χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλειο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού του Βόλου και εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν μέχρι την τελική τους δικαίωση.

«Εμείς θα παλέψουμε να ακυρώσουμε το σχέδιο που οδηγεί τον ΟΣΕ στην απαξίωση και τον δίνει βορά στα χέρια των ιδιωτών που λειτουργούν μόνο με γνώμονα το κέρδος» τόνισε χθες για μία ακόμη φορά από το σταθμό του Βόλου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δημ. Νικολάου, καταγγέλλοντας ότι με το νέο σχέδιο στόχος της διοίκησης από τον ΟΣΕ θα φύγουν περίπου 3.000 εργαζόμενοι.

Παράλληλα, όπως υποστηρίζουν, θα είναι καταστροφικό για το δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού και θα έχει άμεση επίπτωση στο επιβατικό κοινό το γεγονός ότι μεθοδεύεται μεταφορά του έργου του ΟΣΕ σε ιδιώτες, μετά την αποδέσμευση των εργαζομένων και τη συντήρηση της γραμμής στην ΕΡΓΟΣΕ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου