ΤΟΠΙΚΑ

Παράθυρο στη γνώση με την Ρομποτική

παράθυρο-στη-γνώση-με-την-ρομποτική-318670

Εχοντας εγκαίρως αφουγκραστεί τις ανάγκες της νέας γενιάς για εξέλιξη της γνώσης στις νέες τεχνολογίες, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Παπακυρίτση διευρύνουν το πλούσιο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο σε συνεργασία με την Ακαδημία Ρομποτικής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής θα λειτουργήσει και στα δύο κτίρια των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Παπακυρίτση, τα οποία βρίσκονται στη συμβολή των οδών Κασσαβέτη με Εθνικής Αντιστάσεως το πρώτο και στην οδό Κολοκοτρώνη 19 στους Αγίους Αναργύρους το δεύτερο. Οι εγγραφές για τα τμήματα άρχισαν την 1η Σεπτεμβρίου.

Το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Παπακυρίτση, θα διαθέτει τους κύκλους σπουδών της διακεκριμένης Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους μαθητές να διδαχτούν από πιστοποιημένους εκπαιδευτικούς τα προγράμματα σπουδών και να συμμετέχουν στις δράσεις που πραγματοποιούνται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Σε χώρους άνετους, φιλόξενους και λειτουργικούς, οι μαθητές θα μπορούν να σχεδιάζουν, να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν ρομπότ, αποκτώντας έτσι πλούσιες γνώσεις για τις θετικές επιστήμες και ειδικότερα τα μαθηματικά, την φυσική, την μηχανική και την τεχνολογία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Παπακυρίτση, έχουν από πέρυσι ξεκινήσει τα τμήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής, στα οποία μάλιστα συμμετείχαν πολλοί μαθητές, στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να κερδίσουν σε γνώσεις, δημιουργικότητα, κοινωνική συναναστροφή και ψυχαγωγία.

«Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της νέας γενιάς για εξέλιξη της γνώσης στις νέες τεχνολογίες και φυσικές επιστήμες, ξεκινάμε από φέτος μία ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία με την Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας . Δημιουργούμε Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με Τμήματα που θα λειτουργούν και στα δύο κτίρια που διαθέτουμε στα Κέντρα ξένων Γλωσσών Παπακυρίτση» επισήμανε η υπεύθυνη του προγράμματος εκπαιδευτικής ρομποτικής με μεταπτυχιακές σπουδές στα πληροφοριακά συστήματα στο London School of Economics κα Βέρα Κητηλή.

Πρωτοπόροι στο χώρο της εκπαίδευσης

Η δημιουργία του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είναι ένα ακόμη βήμα μπροστά για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Παπακυρίτση, καθώς αποτελεί πρωτοπορία για την επιστήμη της ρομποτικής και ταυτόχρονα αναδεικνύεται σε ένα πολύ σημαντικό παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό εργαλείο.

«Αναβαθμίζουμε τις υποδομές και τα προγράμματά μας στο πλαίσιο της ανάγκης να εναρμονιστούμε με τις νέες τάσεις στην εκπαίδευση» τονίζει επίσης η κ. Βέρα Κητηλή και συνεχίζοντας αναφέρει:« Τα παιδιά ήδη από πέρυσι που ξεκινήσαμε τα τμήματα Ρομποτικής έμειναν ιδιαίτερα ενθουσιασμένα από τον παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα των μαθημάτων. Είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν πως η ρομποτική είναι ένας σύγχρονος τρόπος μάθησης, έμαθαν να εργάζονται σε ομάδες, ανέπτυξαν νέες δεξιότητες, άντλησαν εμπειρίες και παραστάσεις και έμειναν ενθουσιασμένα. Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με την πλούσια γνώση που δίνει και σε φημισμένα σχολεία του εξωτερικού, αποτελεί την εγγύηση για εμάς, ώστε με τους καταρτισμένους εκπαιδευτές μας να τη διαδώσουμε στους δικούς μας μαθητές».

Από τον Οκτώβριο στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Παπακυρίτση θα λειτουργήσει το Εργαστήριο Ρομποτικής

Πιστοποιητικό Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Στο Εργαστήριο μπορούν να εγγράφονται μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Με την εγγραφή στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Παπακυρίτση, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να εφαρμόσουν τα ξεχωριστά εκπαιδευτικά προγράμματα της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για τα οποία προηγήθηκαν 18 χρόνια πανεπιστημιακής έρευνας.

Κάθε κύκλος σπουδών διαρκεί τέσσερις μήνες και τα μαθήματα είναι δίωρα κάθε εβδομάδα, ενώ με την ολοκλήρωση του κάθε κύκλου σπουδών, ο μαθητής λαμβάνει πιστοποιητικό σπουδών από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ειδικότερα προσφέρονται 8ετή προγράμματα σπουδών, προετοιμασία για όλους τους διεθνείς διαγωνισμούς ρομποτικής, 190 διαφορετικά μοντέλα robots για κατασκευή και προγραμματισμό, 670 μοναδικές δραστηριότητες σε 97 ξεχωριστές πίστες, 224 2ωρα μαθήματα με ξεχωριστούς εκπαιδευτικούς στόχους, μαθήματα από πιστοποιημένους εκπαιδευτές και τέλος βεβαίωση σπουδών σε κάθε μαθητή, μετά την ολοκλήρωση του κάθε κύκλου μαθημάτων.

Πρότυπο Κέντρο και στην εκμάθηση των Αγγλικών

Η Νόρα Κητηλή

Για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Παπακυρίτση η μάθηση της ξένης γλώσσας δεν είναι μηνιαίο έξοδο, αλλά επένδυση για μια ζωή. Πρωταρχικός και κυρίαρχος στόχος είναι η παροχή υψίστης ποιότητας εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο των προαναφερθέντων, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Παπακυρίτση, δημιούργησαν ένα πρότυπο σχολείο με σύγχρονο περιβάλλον διδασκαλίας, στοχεύοντας στη βιωματική εκμάθηση της ξένης γλώσσας μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

«Τα σχολεία μας φροντίζουν να παρέχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας. Τα μαθήματά μας είναι ειδικά σχεδιασμένα με γνώμονα το μοναδικό τρόπο μάθησης των παιδιών. Διδάσκονται από καθηγητές υψηλής κατάρτισης και πολύχρονης εμπειρίας, οι οποίοι έχουν πάθος με την αγγλική γλώσσα και έχουν ειδικευθεί στην εκπαίδευση των παιδιών» υπογράμμισε η υπεύθυνη σπουδών κ. Νόρα Κητηλή, απόφοιτη Αγγλικής Γλώσσας και φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη διδακτική της Αγγλικής γλώσσας (TESOL) στο University of Nottingham και με διδακτική εμπειρία σε ένα από τα κορυφαία σχολεία της Αγγλίας «Queenswood Boarding School».

Όπως διαβεβαιώνει η κ. Νόρα Κητηλή, ο κάθε μαθητής αντιμετωπίζεται ξεχωριστά, σύμφωνα με τους ρυθμούς και τις ιδιαιτερότητές του.

«Φροντίζουμε οι μαθητές μας να αγαπήσουν τα Αγγλικά. Δίνουμε συνεχώς κίνητρα στους μαθητές για να εξελίσσονται στην Αγγλική Γλώσσα, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες μεθόδους εκμάθησης γλώσσας, παιχνίδια και τραγούδια για επανάληψη, δώρα στους επιμελείς μαθητές, εκδηλώσεις και φυλλάδια φτιαγμένα έχοντας υπόψη τις ανάγκες των μαθητών μας (tailored to students’ needs)» σημειώνει η ίδια.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, πως στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Παπακυρίτση, διατίθενται στους μαθητές μία μεγάλη ποικιλία από διαδραστικά λογισμικά, παιχνιδιού και εκμάθησης, επιλέγονται πάντα τα καλύτερα βιβλία της αγοράς, έχοντας υπόψη τις τελευταίες μεθόδους διδασκαλία.

«Οι παραδοσιακές αίθουσες έχουν μετατραπεί σε ψηφιακές. Η μνήμη και η συγκέντρωση των μαθητών βελτιώθηκε, τονώθηκε η αυτοπεποίθησή τους και εδραιώθηκε η αγάπη τους για την ξένη γλώσσα. Το διαδραστικό υλικό που δημιουργούμε αναβάθμισε το μάθημα, αφού βασίζεται στη δύναμη της εικόνας και των ήχων. Τα διαδραστικά παιχνίδια, η κίνηση κι η άμιλλα είναι μερικά από τα βασικά συστατικά που εγγυώνται την επιτυχία. Για αυτό και δεν είναι τυχαίο πως στα 30 χρόνια λειτουργίας μας οδηγούμε με μεγάλη επιτυχία τους μαθητές μας, όχι μόνο στις εξετάσεις, αλλά και στη γνώση της ξένης γλώσσας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αλλά και της βιωματικής μάθησης» συμπλήρωσε η κ. Νόρα Κητηλή.

Προσφέρονται ακόμη έξτρα μαθήματα για προετοιμασία των εξετάσεων, επαναληπτικά μαθήματα πριν κάθε διαγώνισμα, έξτρα φυλλάδια για προετοιμασία των παιδιών στο σπίτι, αλλά και έξτρα υλικό for struggling students.

Επικοινωνία

Οι εγγραφές άρχισαν από 1η Σεπτεμβρίου. Δηλώσεις συμμετοχής και ηλεκτρονικά στο www.papakiritsischools.gr/.

Επικοινωνία: Κασσαβέτη 126 με Εθν. Αντιστάσεως, Βόλος τηλ. 2421041530.

Κολοκοτρώνη 19, Αγ. Ανάργυροι τηλ. 2421067212, κιν. 6936944391.

email: [email protected]/.

web: www.papakiritsischools.gr/.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου