Απολυτήριο Γυμνασίου παράλληλα με την εργασία

Τελευταία ενημέρωση: 2017-09-09, 17:06:21
Το Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου συστεγάζεται στο συγκρότημα 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Βόλου
Απολυτήριο Γυμνασίου παράλληλα με την εργασία

Τη δυνατότητα σε νέους και ενήλικες να ολοκληρώσουν το Γυμνάσιο, συνεχίζοντας παράλληλα την εργασία τους δίνει το Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου. Ο αγιασμός των μαθημάτων για τη νέα σχολική χρονιά θα γίνει τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα.

Το Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου συστεγάζεται στο συγκρότημα 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Βόλου (Κύπρου 9 και Λ. Βύρωνος), αποτελεί μια ευκαιρία, για όσους δεν το έκαναν, να ολοκληρώσουν τις γυμνασιακές τους σπουδές, αποκτώντας απολυτήριο Γυμνασίου, ισότιμο με τα ημερησία γυμνάσια, το οποίο είναι πλέον απαραίτητο για την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Η φοίτηση είναι τριετής (Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου) και οι ώρες του σχολείου είναι 18:40-22:10 (23 διδακτικές ώρες την εβδομάδα). Βασικές προϋποθέσεις για να εγγραφούν οι μαθητές στο Εσπερινό Γυμνάσιο, είναι να έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους και να εργάζονται τις πρωινές ώρες.

Σημειώνεται ότι μπορούν να μετεγγραφούν στις τρεις τάξεις του σχολείου και μαθητές ημερησίων γυμνασίων της περιοχής, αρκεί να πληρούν τις προϋποθέσεις. Επίσης, και όσοι είχαν διακόψει τη φοίτησή τους στο γυμνάσιο τα προηγούμενα χρόνια μπορούν να επανεγγραφούν. Οι εγγραφές γίνονται από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ και θα ολοκληρωθούν στις 12 Σεπτεμβρίου. Για ειδικές περιπτώσεις (λόγοι υγείας, ανεξεταστέοι κ.ά.) η προθεσμία εγγραφών μπορεί να παραταθεί μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο Εσπερινό Γυμνάσιο της πόλης λειτουργούν και Τμήματα Υποδοχής για ανήλικους αλλοδαπούς μαθητές, σκοπός των οποίων είναι η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η γνωριμία με την ελληνική κουλτούρα και η ομαλή ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία. Σε όλες τις τάξεις του σχολείου, αλλά κυρίως στις τάξεις υποδοχής, διδάσκουν καθηγητές ειδικά επιμορφωμένοι, χρησιμοποιώντας καινοτόμες διδακτικές μεθόδους και καλές πρακτικές για τη διδασκαλία, όχι μόνο των γλωσσικών, αλλά και των άλλων μαθημάτων.

Το Εσπερινό Γυμνάσιο αποτελεί τη λύση για περιπτώσεις νέων και ενηλίκων εργαζομένων, καθώς παρέχει τη δυνατότητα επαγγελματικής απασχόλησης και ταυτόχρονης φοίτησης σε αυτό. Επίσης μπορούν να εγγραφούν και μητέρες ανήλικων τέκνων με αποκλειστική οικιακή απασχόληση.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=