ΤΟΠΙΚΑ

Οι Αγιασμοί στα σχολεία

οι-αγιασμοί-στα-σχολεία-319487

Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά, θα χτυπήσει την ερχόμενη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στο σύνολο των σχολείων του νομού.

Ο επίσημος αγιασμός για τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 το πρωί, στο 16ο και 30ο Δημοτικά σχολεία Βόλου, και στις 10:45π.μ. στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας. Η τελετή του Αγιασμού θα γίνει παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργου Πολύζου και φορέων.

Για τη Δευτεροβάθμια, ο επίσημος Αγιασμός θα γίνει στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, στις 10 το πρωί. Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιος, ενώ το παρόν θα δώσει ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Στο σχολικό συγκρότημα του Αναύρου, όπου συστεγάζονται τα 2ο Γυμνάσιο και 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου, ο Αγιασμός, θα γίνει στις 9 το πρωί.

«Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τα δύο σχολεία πανέτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές όλων των τάξεων και να εντάξουν στο περιβάλλον της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τους νέους μαθητές τους με εύρυθμη λειτουργία και αγάπη», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο διευθυντές Αποστόλης Ζαχρός και Σεραφείμ Σπανός.

Στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου, ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων, θα γίνει στις 8:30 το πρωί.

Ο Αγιασμός του 8ου Γυμνασίου Βόλου θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί.

Στο 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, το πρώτο σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει στις 8:30π.μ.

Ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο Μουσικό Σχολείο Βόλου θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 π.μ. Στη συνέχεια οι μαθητές θα παραμείνουν για να παραλάβουν τα βιβλία τους.

Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017-2018, του Γενικού Λυκείου Αγριάς θα γίνει τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 9:00π.μ.

Στο Γυμνάσιο Αγριάς, το πρώτο σχολικό κουδούνι, θα χτυπήσει στις 8:30 το πρωί.

Στο Γυμνάσιο- Λύκειο Καναλίων, ο Αγιασμός θα γίνει στις 10π.μ.

Στο 3ο ΕΠΑΛ ο Αγιασμός θα γίνει στις 9.00π.μ. Δεν θα διανεμηθούν τα βιβλία την ίδια μέρα.

Στο ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων. Όσοι από τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών το επιθυμούν, μπορούν να παρευρίσκονται στην τελετή του αγιασμού και μετά την λήξη του, να ενημερωθούν από το διευθυντή για τη νέα δομή του ΕΠΑ.Λ. και τις διεξόδους που προσφέρει στους μαθητές του.

Ο Σεβασμιώτατος στην έναρξη του νέου σχολικού έτους

Τον Αγιασμό της έναρξης του νέου Σχολικού έτους 2017-2018 θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

8.30π.μ. Αγιασμός στο 16ο και 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου (όπισθεν του Ορφανοτροφείου)

9.15π.μ. Αγιασμός στο Ελληνογαλλικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ»

10π.μ. Επίσημος Αγιασμός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

10.45π.μ. Αγιασμός στο 10ο Δημοτικό Σχολείο στο Αλιβέρι

11.45π.μ. Αγιασμός στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου