ΤΟΠΙΚΑ

Επεισόδιο με stagers στο ΙΚΑ Βόλου

επεισόδιο-με-stagers-στο-ικα-βόλου-500750

Η ομηρία των δεκάδων συμβασιούχων stage που αναζητούν την μονιμοποίησή τους ανάγκασε μία υπάλληλο του ΙΚΑ στο Βόλο να βρεθεί «αντιμέτωπη» με την ίδια την υπηρεσία της χθες, όταν διαπιστώθηκε ότι προκειμένου να αποδείξει δικαστικά ότι είχε συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας στο ΙΚΑ, φωτοτυπούσε έγγραφα που αφορούσαν σε συντάξεις ασφαλισμένων του ΙΚΑ.
Το θέμα πήρε διαστάσεις μέσα στην υπηρεσία, με τις πληροφορίες να είναι αλληλοσυγκρουόμενες. Εκ μέρους του ΙΚΑ υποστηρίζονταν χθες ότι «πρόκειται για υπεξαγωγή υπηρεσιακών εγγράφων που η υπάλληλος εν αγνοία της υπηρεσίας χρησιμοποίησε, παρ’ ότι αποτελούν προσωπικά δεδομένα των ασφαλισμένων του Ιδρύματος».
Από την πλευρά της υπαλλήλου που απασχολείται 36 μήνες με το stage ωστόσο υπογραμμιζόταν ότι η όλη κίνηση είχε στόχο να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία τα έγγραφα, για να πιστοποιηθεί ότι παρέχει συγκεκριμένη εργασία στο ΙΚΑ στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, όπου -ούτε λίγο ούτε πολύ- κρίνεται το εργασιακό μέλλον χιλιάδων staziers.
Η διευθύντρια του ΙΚΑ ενημερώθηκε για το γεγονός, όπως επίσης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, που ζήτησαν εξηγήσεις από την υπάλληλο, στην οποία δόθηκε ρεπό προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις.
Η Διευθύντρια του ΙΚΑ βέβαια άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταγγείλει το γεγονός στην Εισαγγελία, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιωνόταν μέχρι αργά χθες το απόγευμα.
Σημειώνεται ότι η σύμβαση stage της συγκεκριμένης εργαζόμενης λήγει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου