ΤΟΠΙΚΑ

Μοίρασε… 652 κλήσεις τον Αύγουστο η δημοτική αστυνομία

μοίρασε-652-κλήσεις-τον-αύγουστο-η-δημο-321959

Στο επίκεντρο παράνομη στάθμευση, πεζόδρομοι και ελεγχόμενη στάθμευση

Τη μάχη κατά της παράνομης στάθμευσης, που δημιουργεί κυκλοφοριακό έμφραγμα στον Βόλο σε ώρες αιχμής, συνεχίζει να δίνει η δημοτική αστυνομία, αν και με μονοψήφιο αριθμό υπαλλήλων. Μόνο μέσα στον Αύγουστο βεβαιώθηκαν συνολικά 652 κλήσεις για παράνομη στάθμευση.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Παράνομα σταθμευμένα οχήματα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως είναι η Ιάσονος, η Κ. Καρτάλη, η Δημητριάδος και η Ιωλκού, φορτοεκφόρτωση σε διπλή σειρά εκτός ωραρίου, κατειλημμένα πεζοδρόμια και πεζόδρομοι από δίκυκλα και αυτοκίνητα, είναι η καθημερινότητα στους δρόμους της πόλης.

Η κίνηση των οχημάτων τις ώρες αιχμής γίνεται σημειωτόν, καθώς το οδόστρωμα καταλαμβάνεται από σταματημένα ΙΧ και ημιφορτηγά, ενώ ακόμη και οι λεωφορειόδρομοι δεν είναι ελεύθεροι σε όλο το μήκος τους.

Αν και αποδεκατισμένη από προσωπικό, η δημοτική αστυνομία Βόλου, προσπαθεί να επιβάλλει… τάξη στο κυκλοφοριακό.

Μόνο για τον μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με τον απολογισμό της υπηρεσίας, παράλληλα με τα υπόλοιπα καθήκοντά τους, υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας σε ελέγχους που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης, βεβαίωσαν συνολικά 652 κλήσεις.

Η πλειονότητα (521), αφορούσαν σε πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε όσους είχαν σταθμεύσει σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης, χωρίς να έχουν φροντίσει να προμηθευτούν από τα περίπτερα την κάρτα – ξυστό, για έως και δύο ώρες στάθμευση.

Επιπλέον 131 κλήσεις βεβαιώθηκαν για παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συνολικά, επιβλήθηκαν 64 πρόστιμα για παράνομη στάθμευση, 30 πρόστιμα για στάθμευση σε πεζοδρόμους, 13 σε πεζοδρόμια, 11 για φορτοεκφόρτωση, ενώ επίσης επιβλήθηκαν πρόστιμα για διπλοπαρκαρίσματα και στάση σε λεωφορειόδρομους.

Το έργο της δημοτικής αστυνομίας υποβοηθούν οι διευκολυντές πόλεις, που εξορμούν στο κέντρο και αφήνουν ειδοποιητήρια στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων εφιστώντας την προσοχή στους οδηγούς που σταθμεύουν παράνομα.

Αναμένονται 36 προσλήψεις

Παρ’ όλα αυτά, το κυκλοφοριακό πρόβλημα συνεχίζει να εφίσταται. Η λύση μετατίθεται για το 2018. Ο Δήμος Βόλου έχει καταγράψει στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, 36 κενές θέσεις στη δημοτική αστυνομία, οι οποίες θα καλυφθούν μέσα από προσλήψεις.

Μόλις καλυφθούν, αναμένεται να υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση στην πόλη, κι άρα ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Ελεγχοι

Μέσα στον Αύγουστο, από τη δημοτική αστυνομία έγιναν επίσης 12 αυτοψίες σε καταστήματα για κατάληψη πεζοδρομίων και πεζοδρόμων από οικοδομικά και άλλα υλικά. Οι υπάλληλοι προχώρησαν επίσης στην εξέταση 67 καταγγελιών που έγιναν από πολίτες, είτε τηλεφωνικώς είτε μέσω του γραφείου διοικητικής βοήθειας Novovill.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου