ΤΟΠΙΚΑ

1.500 τουρίστες από Αυστρία και Γερμανία

1-500-τουρίστες-από-αυστρία-και-γερμανία-500933

Θετικός είναι ο απολογισμός της πρώτης χρονιάς παρουσίας της αυστριακής εταιρίας Ecker Yachting στο Αχίλλειο του δήμου Πτελεού, η οποία υλοποίησε και εκμεταλλεύεται επένδυση βάσης ενοικίασης ιστιοπλοϊκών σκαφών στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η εταιρία στα χέρια της από την πρώτη σεζόν λειτουργίας της στην περιοχή σημειώθηκαν 200 ναύλοι και επισκέφτηκαν το Αχίλλειο περί τους 1.500 τουρίστες οι οποίοι προέρχονταν από τις περιοχές της Γερμανίας και της Αυστρίας.

Τα συνολικά κέρδη για την περιοχή από την έλευση των τουριστών υπολογίζονται στις 500.000 ευρώ, χρήματα που δαπανήθηκαν στα καταστήματα της περιοχής και συγκεκριμένα για σίτιση, ανεφοδιασμό καυσίμων στα σκάφη κ.α.

Η εταιρία Ecker Yachting είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη από την ανταπόκριση που υπήρχε στην περιοχή του Αχιλλείου και για το λόγο αυτό εξετάζει τον ελλιμενισμό επτά ακόμα σκαφών στην περιοχή από το νησί της Σάμου, όπου και υπάρχει βάση της εταιρίας, η οποία ωστόσο θα παύσει τη λειτουργία της.

Η νέα τουριστική σεζόν ξεκινά ξανά από τον ερχόμενο Απρίλιο και τα σκάφη θα ανέρχονται πλέον σε 18, ενώ ήδη υπάρχουν κρατήσεις για 300 ναύλους, 100 περισσότερους από τους περσινούς. Να αναφερθεί εδώ ότι οι κυριότεροι προορισμοί όσων ναυλώνουν σκάφη από το Αχίλλειο είναι τα νησιά των Βορείων Σποράδων και η Σκύρος, ενώ οι τουρίστες από Γερμανία και Αυστρία φτάνουν με τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και από εκεί με λεωφορείο μεταφέρονται στο Αχίλλειο.

Η συγκεκριμένη εταιρία έχει δραστηριότητα και σε άλλες χώρες της μεσογειακής λεκάνης (Κροατία και Τουρκία με πέντε και τρεις βάσεις αντίστοιχα), ενώ στην Ελλάδα έχει αναπτύξει ήδη δύο βάσεις σε Λευκάδα και Σάμο, αν και η τελευταία όπως προαναφέρθηκε αναμένεται να παύσει τη λειτουργία της.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου