ΤΟΠΙΚΑ

Aνάπτυξη μέσω επενδύσεων «βλέπει» στο λιμάνι ο Παν. Κουρουμπλής

aνάπτυξη-μέσω-επενδύσεων-βλέπει-στο-321979

Μέσω της διαδικασίας υπο- παραχωρήσεων τμημάτων του λιμανιού για να δημιουργηθούν ιδιωτικές επενδύσεις, εκτιμά ο υπουργός Ναυτιλίας Παν. Κουρουμπλής ότι μπορεί να αναπτυχθεί το λιμάνι του Βόλου. Όπως αποκάλυψε την Πέμπτη το απόγευμα o κ. Κουρουμπλής, σε σύσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου παρουσία των βουλευτών Αλ. Μεϊκόπουλου από το ΣΥΡΙΖΑ και Χρ. Μπουκώρου από τη ΝΔ, το πλαίσιο αυτής της διαδικασίας εξετάζεται ήδη από το ΤΑΙΠΕΔ τόσο για το λιμάνι του Βόλου όσο και για άλλους περιφερειακούς λιμένες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας έκανε γνωστό επίσης, πως μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα έχει ψηφιστεί το νέο θεσμικό πλαίσιο ώστε να ανάψει το πράσινο φως για την επαναλειτουργία της ναυπηγοεπισκευαστικής βάσης στο Βόλο ενώ δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει το θέμα της λειτουργίας Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων. Σημείωσε επίσης ότι θα θέσει στο ΥΠΠΟ τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με τη μαρίνα.

Ο υπουργός κόμη ήταν κατηγορηματικός, ότι δεν είναι στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και αφού άκουσε τα αιτήματα των φορέων δήλωσε ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες ώστε το λιμάνι να ανοίξει δρόμους συνεργασίας για τη μεταφορά προϊόντων στη Μέση και Απω Ανατολή.

Μετά την τοποθέτηση του υπουργού, το λόγο πήραν οι δύο βουλευτές κ.κ. Αλ. Μεϊκόπουλος και Χρ. Μπουκώρος καθώς επίσης η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωρ. Κολυνδρίνη και η γγ του Περιφερειακού Συμβουλίου Μαρ. Χρυσοβελώνη για να καταθέσουν προτάσεις για τη λειτουργία και την ανάπτυξη του λιμανιού καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνεργασία που έχουν μεταξύ τους οι φορείς, και τόνισε ότι στα χρόνια της πολυεπίπεδης κρίσης εκείνο που προέχει είναι η ενότητα, η υπέρβαση όλων, η συμβολή του καθενός ξεχωριστά από τη θέση.

Ο κ. Κουρουμπλής εκτός από τον ΟΛΒ όπου πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Διοίκησής του για τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού.

επισκέφτηκε επίσης το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το προσωπικό.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, Γιάννη Κοντόπουλο, και τον Λιμενάρχη Βόλου, Μανώλη Κανάλη, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ανανέωσης του εξοπλισμού του Λιμενικού Σώματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου