ΤΟΠΙΚΑ

Μπλόκο σε πλειστηριασμό ακινήτου

μπλόκο-σε-πλειστηριασμό-ακινήτου-322592

Συνέχεια διαμαρτυριών για τους πλειστηριασμούς. Μέλη της Κίνησης Πολιτών κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών απέτρεψαν χθες τη διενέργεια εκποίησης ακινήτου.

Επρόκειτο για μία οικοδομή σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου, η οποία έβγαινε στο σφυρί μετά από εντολή τράπεζας λόγω οφειλών.

Πολίτες του Κινήματος έφραξαν την είσοδο του Ειρηνοδικείου, αποτρέποντας τη διέλευση των διεκπεραιωτών, μίας συμβολαιογράφου και μίας δικαστικής επιμελήτριας.

Στον χώρο υπήρχαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο, τόσο η συμβολαιογράφος όσο και η δικαστική επιμελήτρια αποχώρησαν υπό την απειλή επεισοδίων.

Τα μέλη της Κίνησης, όπως είναι γνωστό διαμαρτύρονται για την εκποίηση της λαϊκής περιουσίας.

Χθες, επρόκειτο να διενεργηθεί ο πρώτος πλειστηριασμός μετά τα τμήματα διακοπών. Το εν λόγω ακίνητο έβγαινε για πρώτη φορά στο σφυρί. Για τις διαμαρτυρίες πάντως εκφράστηκε δυσαρέσκεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από συμβολαιογράφο, για τον επίμαχο πλειστηριασμό που ματαιώθηκε, η ιδιοκτήτρια του ακινήτου δεν είχε δείξει κανένα ενδιαφέρον, αν αυτός θα διεξαγόταν κανονικά ή όχι.

Η εμπορική αξία του ακινήτου, όπως αναφέρθηκε, ήταν πολύ μικρή σε σχέση με τις οφειλές που υπάρχουν στην τράπεζα, οι οποίες ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Προβληματισμός

Διάχυτος ήταν χθες ο προβληματισμός των διαμαρτυρόμενων για το τι μέλλει γενέσθαι με το νέο καθεστώς των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, με δηλώσεις του προχθές επισήμανε ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν άμεσα, ενώ ισχυρίστηκε ότι σε πρώτη φάση θα αφορούν επαγγελματικά ακίνητα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από συμβολαιογραφικούς κύκλους, το νέο καθεστώς θα ισχύει από τα Χριστούγεννα και μετά, αν και ο Νόμος προέβλεπε την έναρξη της διενέργειάς τους από την 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη διενέργεια ενός ηλεκτρονικού πλειστηριασμού απαιτείται να περάσει διάστημα εφτά μηνών από την ημέρα που έγινε η κατάσχεση, εκτός εάν αυτός είναι εν εξελίξει ή αφορά σε ευπαθή προϊόντα. Απομένει όμως και η έκδοση υπουργικών αποφάσεων και άλλα τεχνικά θέματα επί της διαδικασίας.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου