ΤΟΠΙΚΑ

Καταγράφουν ακατάλληλα νηπιαγωγεία σε Βόλο –Ν. Ιωνία

καταγράφουν-ακατάλληλα-νηπιαγωγεία-323263

Ολοκληρωμένη καταγραφή των ακατάλληλων κτιρίων, στα οποία εξακολουθούν, εν έτει 2017, να στεγάζονται νηπιαγωγεία, θα επιχειρήσει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Στον νομό και ιδίως στο κέντρο του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο. Υπάρχουν νηπιαγωγεία που στεγάζονται σε μισθωμένα καταστήματα, σε χώρους χωρίς προαύλιο για να κάνουν διάλειμμα και να παίζουν τα παιδιά.

«Κάποιες διορθωτικές κινήσεις έχουν γίνει, όμως ακόμη το πρόβλημα παραμένει. Θα επιδιώξουμε να καταγράψουμε τα προβλήματα, προκειμένου στη συνέχεια να διεκδικήσουμε είτε μεταστεγάσεις είτε νέα κτίρια», σχολίασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος.

Η καταγραφή θα γίνει μέσω ερωτηματολογίων που θα σταλούν στις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων τις πρώτες ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς.

Αντίστοιχα ερωτηματολόγια θα παραλάβουν και οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων του νομού, προκειμένου να αναφέρουν τυχόν ελλείψεις σε αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και αίθουσες εκδηλώσεων.

1.800 τα πρωτάκια

Στα 1.800 ανέρχονται τα «πρωτάκια» που θα φοιτήσουν φέτος στην Α’ τάξη του δημοτικού σχολείου.

Θολό είναι όμως το τοπίο στα νηπιαγωγεία του νομού, όπου παραμένει άγνωστο αν και πόσα προνήπια έχουν μείνει και φέτος εκτός προσχολικής αγωγής. Από τη στιγμή που ούτε φέτος εφαρμόζεται η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, και είναι στην ευχέρεια κάθε νηπιαγωγείου να δεχθεί ή να απορρίψει τα προνήπια ανάλογα με τις θέσεις που έχει, εκτιμάται ότι για μία ακόμη χρονιά οι γονείς θα πρέπει να πληρώσουν δίδακτρα, είτε σε ιδιωτικούς είτε σε δημοτικούς σταθμούς.

«Θέση μας είναι η υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στο δημόσιο νηπιαγωγείο για όλα τα παιδιά από την ηλικία των 4 έως την ηλικία των 6 ετών», σχολίασε ο κ. Μούσιος.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου