ΤΟΠΙΚΑ

Μαραθώνιος συνεδριάσεων για τα κενά στα Σχολεία

μαραθώνιος-συνεδριάσεων-για-τα-κενά-σ-324214

Αγώνας δρόμου από τα υπηρεσιακά συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα σχολεία, λίγες μόλις ημέρες πριν το πρώτο σχολικό κουδούνι. Ειδικά στη Δευτεροβάθμια, η διαδικασία τοποθέτησης εκπαιδευτικών στα σχολεία για την κάλυψη των λειτουργικών κενών, μοιάζει με σταυρόλεξο για γερούς λύτες, καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφών-μετεγγραφών μαθητών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διακυμάνσεις στον αριθμό των τμημάτων που συστήνονται, και άρα στις ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι συνεδριάσεις τόσο του ΠΥΣΠΕ όσο και του ΠΥΣΔΕ για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια αντίστοιχα, είναι μαραθώνιες, προκειμένου στα σχολεία να ξεκινήσουν μαθήματα με όσο το δυνατό λιγότερες ελλείψεις. Σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας, το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Ειδική Αγωγή, όπου υπάρχουν περί τα 60 κενά εκπαιδευτικών, αριθμός που είναι μεγαλύτερος αν σε αυτά συνυπολογιστούν οι ανάγκες για παράλληλη στήριξη και στελέχωση των τάξεων υποδοχής. Λιγότερα κενά υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, όπως γερμανικών, πληροφορικής, εικαστικών.

Η Δευτεροβάθμια δείχνει να «πονά» στα νησιά των Βορείων Σποράδων, όπου εντοπίζονται και οι περισσότερες ελλείψεις και μάλιστα σε βασικές ειδικότητες φιλολόγων, φυσικών και μαθηματικών.

Στελέχη των υπηρεσιακών συμβουλίων μιλούν για μαραθώνιο συνεδριάσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη. Τελική εικόνα για τις ελλείψεις στα σχολεία θα υπάρχει στις 11 Σεπτεμβρίου, οπότε και ολοκληρώνεται η περίοδος των εγγραφών και μετεγγραφών μαθητών, και μαζί με τη διαδικασία αυτή θα οριστικοποιηθεί και ο αριθμός των τμημάτων ανά σχολική μονάδα.

Τη Δευτέρα το πρώτο κουδούνι

Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά θα χτυπήσει την ερχόμενη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στο σύνολο των σχολείων του νομού.

Ο επίσημος αγιασμός για τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 το πρωί, στο 16ο και 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, και στις 10:45π.μ. στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας. Η τελετή του αγιασμού θα γίνει παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργου Πολύζου και φορέων.

Για τη Δευτεροβάθμια, ο επίσημος αγιασμός θα γίνει στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, στις 10 το πρωί. Τον αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιος, ενώ το παρόν θα δώσει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Στην Αγριά

Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017-2018,

του Γενικού Λυκείου Αγριάς θα γίνει τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 9π.μ.

Στο Γυμνάσιο Αγριάς, το πρώτο σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει στις 8:30 το πρωί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου