ΤΟΠΙΚΑ

Επιφυλακτικοί οι επαγγελματοβιοτέχνες της Μαγνησίας ενόψει της ΔΕΘ

επιφυλακτικοί-οι-επαγγελματοβιοτέχν-325475

Με τα μάτια στραμμένα στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η οποία θα ξεκινήσει το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017, βρίσκονται οι επαγγελματοβιοτέχνες της Μαγνησίας. Οι επαγγελματίες προσδοκούν την ικανοποίηση ουσιωδών αιτημάτων για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους, όμως είναι επιφυλακτικοί.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ), Τρύφων Πλαστάρας, θα έχουν τη δική του συμμετοχή στη ΔΕΘ μέσα από το περίπτερο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί την Παρασκευή.

Το διεκδικητικό τους πλαίσιο περιλαμβάνει τα φλέγοντα θέματα του κλάδου, και συγκεκριμένα την καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού και το «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών με την υποχρέωση καταβολής μόνο των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών.

« Ήδη, η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ και ο πρόεδρός της, Γιώργος Καββαθάς, παρουσίασαν τα ζητήματα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. “Εμείς, πάντως, κρατάμε μικρό καλάθι μέχρι να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Κι άλλες φορές είχαν γίνει εξαγγελίες, αλλά προσέκρουσαν στον τοίχο των δανειστών ή άλλων παραγόντων” ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή οι πληρωμές με κάρτες, μπαίνουν ολοένα και πιο έντονα στην καθημερινότητά μας, και είναι επιτακτική ανάγκη να καθιερωθεί ο ακατάσχετος λογαριασμός, ενώ και το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών “καίει”».

Αναφορικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο κ. Πλαστάρας είπε ότι οι επαγγελματίες εκφράζουν διάχυτο προβληματισμό. «Υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο να μπορέσουν να προχωρήσουν τη διαδικασία και να ενταχθούν στη ρύθμιση, ενώ αρκετές από τις επιχειρήσεις, που άφησαν πίσω τους μεγάλα ανοίγματα και αιτούνται ένταξη, δεν φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τη δημιουργία των οφειλών αυτών» εξήγησε.

Επιπλέον, δεν υπήρξε καμία μέριμνα για όλες εκείνες τις επιχειρήσεις που στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, παρά τα προβλήματα που προέκυπταν, κατάφεραν και στάθηκαν στις υποχρεώσεις τους, παραμένοντας συνεπείς στις πληρωμές. «Οι συνεπείς μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα βγουν πάλι με ζημία; Η σύνδεση της ασφαλιστικής ενημερότητας με τα καθαρά κέρδη έχει οδηγήσει αρκετούς να πληρώνουν εισφορές ακόμη και ύψους 1.500 ευρώ» πρόσθεσε.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου