ΤΟΠΙΚΑ

Χαιρετισμός του Μητροπολίτη στην εκπαιδευτική ημερίδα των Νηπιαγωγών

χαιρετισμός-του-μητροπολίτη-στην-εκπ-326230

Εκπαιδευτική ημερίδα των Νηπιαγωγών του Νομού Μαγνησίας, ενόψει του νέου Σχολικού έτους, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, με επικεφαλής την Σύμβουλο των Νηπιαγωγών κ. Ευγενία Μωραΐτου.

Η Ημερίδα άνοιξε με Χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος καλωσόρισε τους Νηπιαγωγούς στον φιλόξενο χώρο του Συνεδριακού μας Κέντρου και τους εξέφρασε τον σεβασμό του, γιατί, όπως τόνισε, «έχετε στα χέρια σας, στην πιο τρυφερή ηλικία, τα παιδιά μας, τώρα που διαμορφώνεται, ουσιαστικά, ο χαρακτήρας τους και σφραγίζεται η ζωή τους».

Ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στην αγάπη που ο Χριστός έτρεφε για τα παιδιά, για την πρόσκλησή Του να γίνουμε σαν κι αυτά, αν θέλουμε να κερδίσουμε την Βασιλεία Του, ενώ τόνισε την διαρκή μέριμνα της Τοπικής μας Εκκλησίας για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου και την αντιμετώπιση, εν τη γενέσει τους, προβλημάτων που προκύπτουν στη ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους, από την οικονομική κρίση. Γι΄ αυτό, κάλεσε τους Νηπιαγωγούς να μη φοβηθούν ν’ απευθυνθούν στις κατά τόπους ενορίες και να αναζητήσουν την βοήθεια και την συνδρομή των ιερέων μας.

Ευχόμενος καλή δύναμη και καλή χρονιά στους Νηπιαγωγούς, επεσήμανε ότι «προσπαθούμε να λειτουργήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον τόπο μας, ως να είμαστε μια οικογένεια. Δεν πρέπει επ’ ουδενί να στερήσουμε από τα παιδιά μας την χαρά του παιχνιδιού, την ομορφιά της γνώσης, την αλήθεια της πίστης, την αγάπη…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου