ΤΟΠΙΚΑ

Oρθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων

oρθολογική-διαχείριση-των-υδατικών-πό-501403

Την ανάγκη ριζικής ανασύνταξης της ΔΕΥΑΜΒ, ώστε με την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης στο Δήμο Βόλου να ακολουθηθεί μια ολοκληρωμένη υδατική πολιτική που θα αφορά σε ολόκληρη τη λεκάνη διαχείρισης του νέου Δήμου, τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης έπειτα από συνάντηση που είχε σήμερα με τη Γενική Διευθύντρια της Επιχείρησης Αν. Κολιού και τους Διευθυντές Οικονομικών Γ. Μακρή, Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Κουτσιφέλη και Προγραμματισμού Γ. Κομνηνάκη.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σκοτινιώτης ενημερώθηκε αναλυτικά για το σημαντικό έργο της Επιχείρησης, την οικονομική κατάσταση και την τιμολογιακή πολιτική, τη διαχείριση του νερού, τον σχεδιασμό εκσυγχρονισμού των υποδομών και δημιουργίας νέων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας νερού και την προστασία του περιβάλλοντος.
«Είχα μια πρώτη συνεργασία και ενημέρωση από τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ θα ακολουθήσει και άλλη με τους υπόλοιπους εργαζομένους στην επιχείρηση και τα σωματεία τους», ανέφερε σε δήλωσή του αμέσως μετά ο κ. Σκοτινώτης και τόνισε ότι «η ΔΕΥΑΜΒ διαχειρίζεται το πιο ευαίσθητο ίσως αντικείμενο του Δήμου, γι’ αυτό και αποδίδουμε κορυφαία σημασία στην αναγκαία ανασύνταξη της επιχείρησης προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα, την απολύτως διαφανή λειτουργία της, την ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα της, την αποκατάσταση της κλονισμένης αξιοπιστίας της και τη χάραξη μιας νέας πολιτικής για το νερό και την αποχέτευση ομβρίων και ακαθάρτων, παίρνοντας υπόψη και τις ιδιαιτερότητες των νέων Δήμων που θα ενταχθούν στη ΔΕΥΑΜΒ από 1.1.2011».
«Με τη δημιουργία του νέου Δήμου Βόλου», συνέχισε ο υποψήφιος Δήμαρχος, «προκύπτει επιτακτική η ανάγκη για ολοκληρωμένη υδατική πολιτική που θα αφορά ολόκληρη τη λεκάνη διαχείρισης του νέου Δήμου, η οποία βρίσκεται φυσικά σε αλληλεπίδραση με τους γειτονικούς Δήμους που μοιράζονται το ίδιο υδατικό διαμέρισμα. Κύριος στόχος της πολιτικής αυτής είναι η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων ώστε να εξασφαλιστεί καλή ποιότητα νερού για όλους τους οικισμούς και κάλυψη των αναγκών σε ύδρευση και άρδευση, η εφαρμογή προγραμμάτων εξοικονόμησης και επαναχρησιμοποίησης του νερού, η ενεργειακή αξιοποίηση νερών, η ορθολογική τιμολόγηση κ.λ.π. Προκύπτει επίσης επιτακτική η ανάγκη για ολοκληρωμένη πολιτική σε σχέση με τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων των νέων Δήμων που εντάσσονται στη ΔΕΥΑΜΒ, αφού κάθε θέμα που σχετίζεται με το περιβάλλον έχει για μας επείγουσα προτεραιότητα. Επιβάλλεται να μπει οριστικό τέλος στην ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη διάθεση υγρών και στερών αποβλήτων. Άμεσα θα πρέπει να προχωρήσει η σύνδεση με τον κεντρικό βιολογικό καθαρισμό των οικισμών που είναι έτοιμοι (Πορταριά, Μακρινίτσα)».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου