ΤΟΠΙΚΑ

Ξεμπλοκάρει ο Βιολογικός στα Καλά Νερά

ξεμπλοκάρει-ο-βιολογικός-στα-καλά-νερ-328753

Η ένταξη των Καλών Νερών στη γ’ βαθμίδα, όπου ανήκουν οικισμοί με πάνω από 2.000 κατοίκους, αναμένεται να ξεμπλοκάρει ένα μείζονος σημασίας έργο για την ποιότητα ζωής των δημοτών, αλλά και για την προστασία του Παγασητικού.

Πρόκειται για το έργο του Βιολογικού, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει συνδέσεις, δίκτυα αποχέτευσης και μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.

Το έργο, που διαθέτει έτοιμη μελέτη καθώς και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ήταν έτοιμο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση, έχει κολλήσει. Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Βαγγέλης Νασιόπουλος, η Ειδική Γραμματεία Υδάτων απένταξε την περιοχή των Καλών Νερών από τη γ’ βαθμίδα οικισμών. «Αυτό σημαίνει ότι το έργο δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Το ΕΣΠΑ μπορεί να ανοίξει για έργα σε οικισμούς της α’ βαθμίδας (πάνω από 200.000 κατοίκους), της β’ (πάνω από 50.000) και της γ’ βαθμίδας (πάνω από 2.000 κατοίκους)», εξηγεί ο κ. Νασιόπουλος.

Η αντίδραση του δήμου ήταν άμεση. Κατατέθηκε ένσταση στη γραμματεία υδάτων και στη συνέχεια κοινοποιήθηκε ολοκληρωμένος φάκελος με στοιχεία του οικισμού, όπου αποδεικνύεται ότι τα Καλά Νερά έχουν περισσότερους από 2.000 κατοίκους. «Εντός του επόμενου διαστήματος περιμένουμε την ένταξη των Καλών Νερών στην γ’ βαθμίδα, προκειμένου να μπορέσει να ξεμπλοκάρει και το έργο του Βιολογικού που είναι μείζονος σημασίας για την περιοχή», ανέφερε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου