ΤΟΠΙΚΑ

Βόλτα… διαρρηκτών σε Κερασιά και Κανάλια

βόλτα-διαρρηκτών-σε-κερασιά-και-κανά-501725

Νυχτερινή βόλτα διαρρηκτών χθες μετά τα ξημερώματα σε χωριά της Μαγνησίας και της Λάρισας. Από την Κερασιά, όπου έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή μετά από κυνηγητό κατοίκων, μέχρι το Καστρί Λάρισας, όταν δεν δίστασαν σύμφωνα με πληροφορίες να ανοίξουν πυρ εναντίον αστυνομικών, οι δράστες αποπειράθηκαν να διαρρήξουν τρία καταστήματα, ενώ κατάφεραν να ανοίξουν δύο.

Λίγο μετά τις 2 το πρωί προσπάθησαν να εισέλθουν στην ταβέρνα που λειτουργεί στην κεντρική πλατεία της Κερασιάς και σε διπλανό σούπερ μάρκετ. Ο γιος όμως του ιδιοκτήτη της ταβέρνας βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα με κλειστά τα φώτα, μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, και άκουσε τους περίεργους θορύβους.

Ανοίγοντας την είσοδο, βρέθηκε αντιμέτωπος με τους κακοποιούς, ενώ από τις φωνές του στο πόδι βρέθηκαν κάτοικοι γειτονικών κατοικιών. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο τύπου τζιπ, για τα στοιχεία του οποίου οι κάτοικοι ενημέρωσαν άμεσα την τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τους ίδιους δράστες, οι οποίοι συνέχισαν τη διαδρομή για Λάρισα. Επόμενη «στάση» τους τα Κανάλια, όπου κατάφεραν να ανοίξουν κρεοπωλείο, αφαιρώντας έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και 1.500 ευρώ. Στο Καλαμάκι ακόμη ένα κατάστημα έγινε στόχος διάρρηξης με άγνωστη λεία.

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν ώρες αργότερα το Καστρί, όταν οι ίδιοι δράστες -όπως εικάζεται- αποπειράθηκαν να διαρρήξουν πρατήριου άρτου. Οι διαρρήκτες όμως φαίνεται ότι δεν υπολόγισαν πως εκείνη την ώρα ο ιδιοκτήτης βρίσκονταν στο κατάστημα για την παρασκευή του ψωμιού. Σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησε καταδίωξή τους από αστυνομικούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου