ΤΟΠΙΚΑ

2.500 μερίδες φαγητού από την Εκκλησία

2-500-μερίδες-φαγητού-από-την-εκκλησία-330489

Περί τις 2.500 μερίδες φαγητού διανεμήθηκαν κατά μέσο όρο από τα Σπίτια Γαλήνης της Μητρόπολης Δημητριάδος σε καθημερινή βάση μέχρι και τις αρχές του καλοκαιριού, ενώ ο ίδιος αριθμός υπολογίζεται ότι θα διατηρηθεί σταθερός και τη φετινή χρονιά.

Στο μεταξύ, στις αρχές του μήνα αναμένεται να ανοίξουν σταδιακά τα Σπίτια Γαλήνης της Μητρόπολης Δημητριάδος, ενώ το 70% υπολογίζεται ότι θα αρχίσουν να λειτουργούν από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ισχύει κάθε χρόνο.

Η μόνη φιλανθρωπική δομή της Μητρόπολης Δημητριάδος που σχετίζεται με τη δωρεάν διανομή φαγητού σε απόρους και δεν κλείνει ποτέ, είναι το «Δος ημίν» του Αγίου Νικολάου, που λειτουργεί ακατάπαυστα, 365 μέρες τον χρόνο, για να εξυπηρετηθούν όσοι έχουν ανάγκη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πλάνο για δημιουργία νέου Σπιτιού Γαλήνης, πέραν των 27 που λειτουργούν σε όλη τη Μητροπολιτική περιφέρεια, ενώ όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Δημητριάδος π. Δαμασκηνός Κιαμέτης «δυστυχώς, δεν παρατηρείται μείωση στις μερίδες φαγητού που διανέμονται από την Εκκλησία, γεγονός που μαρτυρά ότι η κρίση καλά κρατεί, για πάρα πολλές οικογένειες».

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης, διοργανώνεται μουσική εκδήλωση την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, προκειμένου τα έσοδα να διατεθούν στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα αποτελέσει μουσικό οδοιπορικό στις παραδοσιακές και έντεχνες μελωδίες της πατρίδας μας , με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», της Παραδοσιακής Ορχήστρας «Ιωνία», της ορχήστρας «Ρυθμός» και τη σύμπραξη γνωστών καλλιτεχνών του Βόλου, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου