ΤΟΠΙΚΑ

Ερευνα για νεκροτομές στη Θεσσαλία εκτός ωραρίου με έξτρα χρεώσεις, διέταξε ο Αχ. Ζήσης

ερευνα-για-νεκροτομές-στη-θεσσαλία-εκ-332031

Εντολή για να διενεργηθεί έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν διενεργηθεί από ιατροδικαστές στη Θεσσαλία αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας νεκροτομές εκτός ωραρίου με έξτρα χρεώσεις, έδωσε ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Αχιλλέας Ζήσης.

Ο κ. Ζήσης χθες άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος ιατροδικαστή του ΑΠΘ για παράνομες νεκροτομές και έδωσε εντολή η έρευνα να επεκταθεί στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία. Ελέγχονται όλα τα προγράμματα ιατρικών πράξεων και τοξικολογίας της τελευταίας 5ετίας, από το 2011 έως το 2016.

Ο ιατροδικαστής του ΑΠΘ που πάει κατηγορούμενος ως επιστημονικά υπεύθυνος προγράμματος «Ταρίχευσης – Περιποίησης Νεκρών», φέρεται ότι επιδίωκε να διενεργεί νεκροτομές σε ώρες εκτός του προβλεπόμενου ωραρίου (09:00-14.00), χρεώνοντας τους συγγενείς του μακαρίτη με χρηματικά ποσά από 300 έως 500 ευρώ ως αμοιβή για την έξτρα εργασία (νεκροτομή ή την ταρίχευση). Μ’ αυτόν τον τρόπο φέρεται ότι αποκόμισε παράνομα συνολικά 40.000 ευρώ το χρονικό διάστημα 2012- 2014.

Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι διενεργούσε τη διαδικασία αυτή εντός του εργαστηρίου ιατροδικαστικής του ΑΠΘ. Σε περιπτώσεις όπου οι συγγενείς ήθελαν να επιταχύνουν τη διαδικασία, ο εν λόγω ιατροδικαστής κατηγορείται ότι τους παρέπεμπε σε ώρα εκτός της προβλεπόμενης, λέγοντάς τους ότι θα έπρεπε να χρεωθεί έξτρα για αυτή την υπηρεσία.

Η ποινική δίωξη κοινοποιήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να κινηθεί και η πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του κατηγορούμενου, ο οποίος είναι επίκουρος καθηγητής Ιατρικής. Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από επίσημη καταγγελία. Κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης κατέθεσαν μέλη της επιτροπής ερευνών του ΑΠΘ, ιδιοκτήτες γραφείων τελετών κ.ά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου