Καταγγελία της ΟΕΒΕΜ κατά του προέδρου του Επιμελητηρίου. Τι απαντάει ο Αρ. Μπασδάνης

Τελευταία ενημέρωση: 2017-08-31, 10:57:56
Καταγγελία της ΟΕΒΕΜ κατά του προέδρου του Επιμελητηρίου. Τι απαντάει ο Αρ. Μπασδάνης

Σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλη Μπασδάνη, για προβολή σε ορισμένα ΜΜΕ έναντι αμοιβής 4.000 ευρώ, διατυπώνονται σε ανακοίνωση της ΟΕΒΕΜ, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου να απαντά με γραπτή δήλωση ότι «όλα τηρούνται με συνθήκες διαφάνειας και νομιμότητας».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΕΒΕΜ και υπογράφεται από τον Ιωάννη Φόβο, υπεύθυνο Τύπου και ΜΜΕ της ΟΕΒΕΜ, αναφέρεται ότι: «Τη στιγμή που εκατοντάδες επιχειρήσεις στη Μαγνησία βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας, οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς γίνονται σωρηδόν, η ανεργία στους ελεύθερους επαγγελματίες καλπάζει, οι βιομηχανίες και βιοτεχνίες της περιοχής κλείνουν καθημερινά, η Διοικητική Επιτροπή και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Μπασδάνης αναθέτουν την προβολή του έργου(;) του Επιμελητηρίου σε μερικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης μας έναντι αμοιβής συνολικής αξίας 4.000€. Αυτός είναι ο σκοπός του Επιμελητηρίου; Γι’ αυτό πληρώνουν τις συνδρομές από το υστέρημά τους οι επαγγελματίες; Αυτό είναι το Επιμελητήριο που θέλουμε και μας αξίζει; Ας τα σκεφτούν σοβαρά αυτά οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι του νομού μας».

Η απάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου

Απαντώντας στα παραπάνω, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, έκανε την ακόλουθη γραπτή δήλωση: «Απορίας άξιον που η ΟΕΒΕΜ που απαρτίζεται από εκατοντάδες Α/θμια Σωματεία δεν εκπροσωπείται από τον πρόεδρό της, αλλά από τον υπεύθυνο Τύπου και ΜΜΕ της Ομοσπονδίας (πολύ θα θέλαμε να μάθουμε αν η Διοίκηση τελεί υπό παραίτηση), αλλά παρόλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στην “πρόκληση”. Προσωπικά ο κ. Φόβος, ως εκπρόσωπος Α/θμιου Σωματείου έχει ζητήσει επανειλημμένως τη βοήθεια και στήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, και το Επιμελητήριο ως όφειλε -όπως και απέναντι σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που την κρίσιμη περίοδο της κρίσης βάλλονται πανταχόθεν- προσέτρεξε σε κάθε δυνατή υποστήριξη του κλάδου. Θα έπρεπε λοιπόν ως επαγγελματίας να γνωρίζει ότι και τα ΜΜΕ δεν είναι φιλόπτωχα ταμεία, αλλά επιχειρήσεις που «ματώνουν» καθημερινά για την επιβίωση.

Στο πλαίσιο λοιπόν της σωστής επικοινωνίας των δράσεων και έργων του Επιμελητηρίου, η Δ.Ε. ως οφείλει λαμβάνει αποφάσεις -και θα εξακολουθεί να λαμβάνει ως το τέλος της θητείας της- για την προβολή του έργου του φορέα, αποφάσεις που κατόπιν αναρτώνται με κάθε διαφάνεια στη “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”».

Κλείνοντας, ο κ. Μπασδάνης τόνισε ότι: «Δεν κατανοούμε λοιπόν ποια η πρόκληση στην ανακοίνωση του κ. Φόβου -ή της ΟΕΒΕΜ άραγε;- , όταν όλα τηρούνται με συνθήκες διαφάνειας και νομιμότητας. Εκτός αν εννοούν ότι είναι πρόκληση η διαφάνεια και όχι οι συμφωνίες κάτω από τραπέζια και κλειστές πόρτες, τακτική προσφιλής για ορισμένους κατά τα παρελθόν. Μετά το δελτίο Τύπου από τον κ. Φόβο, με χαρά θα αναμένουμε και την ανακοίνωση της ΟΕΒΕΜ, αν βεβαίως, θέλει να πάρει θέση».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
1
=