ΤΟΠΙΚΑ

Σταθερές οι τιμές στα σχολικά στα βιβλιοπωλεία του Βόλου

σταθερές-οι-τιμές-στα-σχολικά-στα-βιβλ-333776

Δώδεκα ημέρες πριν το πρώτο κουδούνι για το νέο σχολικό έτος, η κίνηση στα βιβλιοπωλεία του Βόλου έχει ήδη ξεκινήσει, με τους γονείς να προμηθεύονται τα απαραίτητα για την πρώτη ημέρα των παιδιών τους στο σχολείο. Οι τιμές είναι σταθερές στα σχολικά και εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο οι γονείς δεν θα χρειαστούν περισσότερα από 50 ευρώ για την αγορά των απαιτούμενων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Συρίβελης, κ. Άννα Συρίβελη, η κίνηση έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες, με την αγορά της σχολικής τσάντας και της κασετίνας. «Κυρίως οι γιαγιάδες και οι παππούδες σπεύδουν με τα εγγόνια τους για να διαλέξουν την καινούρια τσάντα για το σχολείο», σχολιάζει η ίδια.

Όπως επισημαίνει, οι τιμές στις σχολικές τσάντες κυμαίνονται ανάλογα με την ποιότητα, από 26 έως και 48 ευρώ, και οι τροχήλατες ξεκινούν από 40 ευρώ και φθάνουν ακόμη και τα 70. «Είναι καθαρά ζήτημα ποιότητας», σημειώνει η κ. Συρίβελη.

Στις κασετίνες οι τιμές κυμαίνονται περίπου στα 6-7 ευρώ και οι γεμάτες στα 13 ευρώ.

«Προς το παρόν οι γονείς δεν αγοράζουν τετράδια και άλλα απαραίτητα. Περιμένουν τη λίστα από τη δασκάλα», προσθέτει κ. Συρίβελη.

Σε κάθε περίπτωση, το μπάτζετ που θα απαιτηθεί για τις πρώτες ημέρες στο σχολείο κυμαίνεται στα 50 περίπου ευρώ. Τα τετράδια κοστίζουν από 0,90 ευρώ η καλή ποιότητα, τα μολύβια από 0,50 ευρώ, τα χρώματα 3-4 ευρώ.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, προτρέπει τους καταναλωτές να στηρίξουν το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς: «Λίγο πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά, μεγάλες εταιρίες και πολυκαταστήματα βομβαρδίζουν τον γονιό με τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά διαφημιστικά μηνύματα υποσχόμενοι ότι είναι οι “φθηνότεροι της αγοράς”. Και ως γνωστόν, η τιμή καθορίζεται από την ποιότητα. Γι’ αυτό, φίλε καταναλωτή, μη παρασύρεσαι από την πλάνη της “φθηνότερης τιμής” αλλά εμπιστεύσου την εμπειρία της καλύτερης αγοράς και προσφοράς.

Η αγορά του Βόλου έχει αποδείξει ότι διαθέτει αφθονία καταστημάτων που προσφέρουν καθημερινά εξυπηρέτηση, καλή ποιότητα και συμφέρουσες τιμές για όλους. Έτσι, εμπιστεύσου το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου, τους ανθρώπους που θα σου προτείνουν αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι.

Στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και τα βιβλιοπωλεία της πόλης μας γιατί εκεί θα βρούμε:

-Εγκεκριμένη ποιότητα, κι όχι προϊόντα που κατασκευάζονται από επικίνδυνα υλικά.

-Προϊόντα που αντέχουν, κι όχι προϊόντα που καταστρέφονται μετά την πρώτη χρήση τους.

-Καλύτερη τιμή σε όλα τα προϊόντα κι όχι μια φθηνή τιμή σε ένα «φθηνό» προϊόν .

-Εξυπηρέτηση και εμπειρία, κι όχι απρόσωπες συμπεριφορές και παραπλανητικές τακτικές.

-Συνέπεια και ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Πριν αγοράσεις, λοιπόν, σκέψου τι σε συμφέρει πραγματικά. Επίλεξε να κάνεις τις αγορές σου για σένα και το παιδί σου συνειδητά. Στηρίζοντας την τοπική αγορά, στηρίζω την πόλη μου, στηρίζω εμένα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου