ΤΟΠΙΚΑ

Εγγραφο – φωτιά στη Ν. Αγχίαλο

εγγραφο-φωτιά-στη-ν-αγχίαλο-502081

«Μπαλάκι» οι ευθύνες για την υπόθεση πρόσληψης από το δήμαρχο Ηλία Καραπατάκη του γιου του στην υπηρεσία καθαριότητας ως οδηγού απορριμματοφόρου, απορρίπτοντας αίτηση υπαλλήλου για την ίδια θέση φαίνεται πως δεν έχει τέλος… αφού μόλις προχθές το ΑΣΕΠ άλλαξε για τρίτη φορά απόφαση, δικαιώνοντας τον υπάλληλο που κατήγγειλε «περίεργες» ενέργειες για την πρόσληψη του Κωνσταντίνου Καραπατάκη.

Η προκήρυξη για την κάλυψη των δύο θέσεων στην υπηρεσία καθαριότητας έγινε στις 9 Ιουνίου και λίγες ημέρες μετά και την κατάθεση των δικαιολογητικών έγινε η πρόσληψη του γιου του δημάρχου. Ο υποψήφιος του οποίου η αίτηση απορρίφθηκε έκανε προσφυγή στον ΑΣΕΠ και στις 13 Ιουλίου κοινοποιήθηκε στο Δήμο η απόφαση, στην οποία αναφέρεται ρητά ότι η προσφυγή γίνεται δεκτή.

Ο δήμαρχος άμεσα προχώρησε σε απόλυση του γιου του και πρόσληψη του υπαλλήλου Πασχάλη Πασχάλη. Ωστόσο μετά από λίγο καιρό ο δήμαρχος απέλυσε τον υπάλληλο και προχώρησε σε επαναπρόσληψη του γιου του, ο οποίος προσκόμισε το δίπλωμα που απαιτούνταν από το διαγωνισμό.

Εδώ όμως είναι και το περίεργο της υπόθεσης, καθώς στην ένσταση θεραπείας που κατατέθηκε από το γιο του δημάρχου στον ΑΣΕΠ αναφέρεται ότι με τις βεβαιώσεις ΔΥ/19-5-2010(δεν φέρει αριθμό πρωτοκόλλου) και 13507/16-6-2010 αντίστοιχα της Διεύθυνσης Μεταφορών βεβαιώνεται ότι δεν έχουν προχωρήσει στην συγκρότηση επιτροπής για τις εξετάσεις του πιστοποιητικού (ΠΕΙ) λόγω μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επαρκή αριθμό υποψηφίων.

Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια βεβαίωση…
Αναζητώντας το τι ακριβώς έχει συμβεί, επικοινωνήσαμε με τη Διεύθυνση Μεταφορών, από όπου και βεβαίωσαν πως ουδέποτε δόθηκαν τέτοιες βεβαιώσεις!

«Οι βεβαιώσεις που αναφέρονται στην ένσταση δόθηκαν, αλλά δεν έγραφαν ότι δεν έχει συγκροτηθεί η επιτροπή. Αυτό που βεβαίωναν ήταν ότι η επιτροπή έχει συγκροτηθεί ωστόσο δεν έγιναν οι εξετάσεις εξαιτίας μη προσέλευσης υποψηφίων» επισημαίνεται από την Διεύθυνση Μεταφορών.

Μάλιστα η επιτροπή συγκροτήθηκε και αυτό βεβαιώνεται από το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 19651 στο οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η επιτροπή συγκροτήθηκε μετά από απόφαση της αρμόδιας αντινομάρχη στις 23 Μαρτίου!

Επαναπροσέλαβε τον κ. Πασχάλη ο ΑΣΕΠ
Μετά την προσκόμιση της βεβαίωσης ότι η επιτροπή έχει συγκροτηθεί και την απόφαση της αντινομάρχη από τον Πασχάλη Πασχάλη στον ΑΣΕΠ μόλις προχθές η ανεξάρτητη αρχή άλλαξε για τρίτη φορά απόφαση.

Όπως αναφέρει ο σύμβουλος του ΑΣΕΠ Νίκος Κωστάκης που ασχολήθηκε με την υπόθεση «από την απόφαση που μας έφερε ο κ. Πασχάλης διαπιστώσαμε ότι η επιτροπή είχε συγκροτηθεί. Αυτό έχει σημασία και για αυτό άλλαξε ξανά η απόφαση του ΑΣΕΠ. Εμάς μας νοιάζει αν υπήρχε η επιτροπή, όχι αν έγιναν οι εξετάσεις, αυτό είναι πρόβλημά τους και ας φρόντιζαν να μαζευτούν πολλοί».

Ερωτηθείς για τα έγγραφα που σε πρώτη φάση έλαβε υπόψη του ο ΑΣΕΠ και άλλαξε την απόφασή του, απολύοντας τον κ. Πασχάλη και προσλαμβάνοντας τον κ. Καραπατάκη ο κ. Κωστάκης απαντά ότι «αυτό λέγανε τα χαρτιά και αυτό κάναμε. Εμείς είδαμε τις βεβαιώσεις και αποφασίσαμε σχετικά» ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να γνωρίζει λεπτομέρειες για τα εν λόγω χαρτιά.

«Τα έκανα όλα νόμιμα»
Για περίεργη απόφαση του ΑΣΕΠ κάνει λόγο ο δήμαρχος Νέας Αγχιάλου Ηλίας Καραπατάκης, ο οποίος υποστηρίζει ότι «σκόπιμα και εσφαλμένα αφέθηκε η εντύπωση ότι προκειμένου ο δήμαρχος να ευνοήσει το γιό του, προέβη στην παραποίηση δικαιολογητικών που κατατέθηκαν εκ μέρους του ενδιαφερόμενου, κάτι το οποίο είναι απόλυτα αναληθές και διαψεύδεται άμεσα από τα έγγραφα που είναι κατατεθειμένα στο δήμο Νέας Αγχιάλου».

Ο ίδιος χαρακτήρισε περίεργες τις αποφάσεις του ΑΣΕΠ, ενώ αύριο Δευτέρα θα επισκεφτεί την Ανεξάρτητη Αρχή. «Πήρα νέα βεβαίωση που αναφέρει ότι η επιτροπή συνεδρίασε στις 23-3 αλλά οι εξετάσεις διενεργήθηκαν στις 14-9. Το ότι πείραξα χαρτιά και έγιναν μαγειρέματα είναι χαζομάρες και επιφυλάσσομαι να πω ότι τέτοιου είδους κατηγορίες αγγίζουν μέχρι και τον εισαγγελέα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου