ΤΟΠΙΚΑ

Αποχώρησε ο Θεοδ. Μπρίζης

αποχώρησε-ο-θεοδ-μπρίζης-851206

Αποσύρθηκε… από την κούρσα των δημοτικών εκλογών στο νεοσύστατο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου ο Θεόδωρος Μπρίζης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ τα «ηνία» τού υπό σύσταση δημοτικού συνδυασμού «αναλαμβάνει» πλέον ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Μαγνησίας Γιώργος Αντώνογλου, που έλκει την καταγωγή του από τη Ζαγορά.
Η αποχώρηση του κ. Μπρίζη, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο Ανατολικό Πήλιο, προκαλώντας μεγάλη αμηχανία σε στελέχη της περιοχής αλλά και στο τοπικό ΠΑΣΟΚ που είχε εισηγηθεί την στήριξή του στις κομματικές οργανώσεις της περιοχής. Σε επικοινωνία του « Τ» με τον Γραμματέα της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ο κ. Γ. Φώτης εμφανίστηκε ενημερωμένος για την εξέλιξη αυτή, αν και απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο.
Μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν κατέστη δυνατή καμία επικοινωνία με τον ίδιο τον κ. Μπρίζη, ωστόσο στελέχη που είχαν ήδη συμφωνήσει μαζί του για την κοινή τους κάθοδο στις εκλογές του Νοεμβρίου εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωναν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την αποχώρησή του, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για μία προσωπική απόφαση, που ελήφθη από τον ίδιο αφού σταθμίστηκαν διάφοροι παράγοντες, καθώς και οι συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί όσον αφορά στις πολιτικές και κομματικές ισορροπίες στην περιοχή».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόλις πριν από λίγες μέρες ο κ. Μπρίζης είχε ανακοινώσει την ιδρυτική διακήρυξη του Συνδυασμού «Δημοτική Συμμαχία» ως επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν ο κ. Μπρίζης που είναι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Μουρεσίου, φαίνεται τελικά ότι οι επαφές δεν τελεσφόρησαν και αφού δεν κατέστη δυνατόν να μεταπειστεί , δημοσιοποίησε σε όλους ότι η απόφασή του είναι οριστική και αμετάκλητη.
Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι όλο το προηγούμενο διάστημα στο παρασκήνιο είχαν εκφραστεί ενστάσεις όχι τόσο για το πρόσωπο του κ. Μπρίζη, όσο για το γεγονός ότι ο υποψήφιος δήμαρχος που θα στηρίζονταν κυρίως από το χώρο της κεντροαριστεράς και το ΠΑΣΟΚ δεν προερχόταν από την περιοχή της Ζαγοράς, που είναι το μεγαλύτερο δημοτικό διαμέρισμα στο νεοσύστατο Δήμο.
Οι επικρίσεις αυτές προέρχονταν κυρίως από τη συγκεκριμένη περιοχή, οι αντιρρήσεις όμως στην πορεία «διασκεδάστηκαν», αφού αρκετά στελέχη συμφώνησαν να συμμετέχουν ενεργά ως υποψήφιοι στο συνδυασμό. Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν ήταν αρκετό αφού εκ του αποτελέσματος συμπεραίνεται ότι υπήρχαν και άλλες δυσκολίες που υποχρέωσαν τον κ. Μπρίζη, να αναθεωρήσει τις αρχικές του σκέψεις και τελικά να αποχωρήσει.
Στο πρόσωπο του πρώην Νομαρχιακού Συμβούλου Γιώργου Αντώνογλου, που τυγχάνει ευρείας αποδοχής στην περιοχή, κατάγεται από τη Ζαγορά και διατηρεί στενούς δεσμούς με την περιοχή, συγκεντρώνονται πλέον τα βλέμματα όλων, αφού προτείνεται να ηγηθεί του συνδυασμού απέναντι στο Κων. Λεβέντη που θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, έχοντας και την ενεργό υποστήριξη της δημάρχου Ζαγοράς Αφροδίτης Μανίνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου