ΤΟΠΙΚΑ

Πάλι αλλάζουν οι εξετάσεις!

πάλι-αλλάζουν-οι-εξετάσεις-851206

Είναι δυνατόν η παιδεία να αποτελεί χώρο πειραματισμών και αυτοσχεδιασμών, αντί ολοκληρωμένου και σταθερού προγραμματισμού; Η υπουργός Παιδείας έχει βαλθεί να μας πείσει γι αυτό ακριβώς. Δεν έχει ιδρώσει το αυτί της από την αναστάτωση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και από την αναταραχή στα Λύκεια.
Πριν ακόμη οι μαθητές… αποστηθίσουν τις αλλαγές της στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, ανακοίνωσε χθες καινούργιες αλλαγές. Θα ισχύουν, είπε, μετά τις εκλογές. Δηλαδή από την ερχόμενη ακαδημαϊκή περίοδο ουσιαστικά. Οχι μόνο αυτό, αλλά αφήνει ως πιθανή αλλαγή και την άνοδο πάνω από το «10» της βάσης για εισαγωγή σε κάποιες σχολές. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι πλέον τα ΑΕΙ θα καθορίζουν ουσιαστικά και τα θέματα των εισαγωγικών εξετάσεων.
Είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι της εκπαιδευτικής πολιτικής, ότι το ζητούμενο δεν είναι οι ετήσιοι πειραματισμοί αλλά η καθιέρωση ενός σταθερού μοντέλου αξιολόγησης και πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση;
Για τις νέες αλλαγές, έτσι έκρινε η κυρία υπουργός. Θα χε ενδιαφέρον όμως να μας πληροφορήσει ποιος μελέτησε αυτές τις νέες αλλαγές και το χρόνο εφαρμογής τους. Ποιος εισηγήθηκε το νέο τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ. Ποια η άποψη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του ΕΣΑΠ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου