ΤΟΠΙΚΑ

Ακαδημία Ρομποτικής στον Βόλο

ακαδημία-ρομποτικής-στον-βόλο-338151

Νέους δρόμους στην εκπαιδευτική ρομποτική δημιουργεί η συνεργασία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Παπακυρίτση με την Ακαδημία Ρομποτικής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Όπως είναι γνωστό η εκπαιδευτική ρομποτική προσφέρεται για την καλλιέργεια πνεύματος ομαδικής συνεργασίας στους μαθητές, ενώ τους ενθαρρύνει να πειραματιστούν και να εφαρμόσουν αυτά που έχουν διδαχθεί. Επιπλέον, μαθαίνουν προγραμματισμό και ανακαλύπτουν τις κρυφές δεξιότητες που έχουν.

Στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Παπακυρίτση από πέρυσι ήδη έχει ξεκινήσει τμήμα εκπαιδευτικής ρομποτικής, το οποίο σημείωσε μάλιστα μεγάλη επιτυχία. Οι μαθητές εφοδιάστηκαν με γνώσεις, γνώρισαν με βιωματικό τρόπο την Φυσική και τα μαθηματικά, ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να γίνουν πιο δημιουργικοί, απολαμβάνοντας και τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα του πρωτότυπου αυτού τρόπου εκπαίδευσης.

Η συνεργασία με την Ακαδημία Ρομποτικής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η οποία ξεκινάει στο πλαίσιο της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς περιλαμβάνει τη δημιουργία Εργαστηρίου που θα διαθέτει τους κύκλους σπουδών της Ακαδημίας Ρομποτικής του Παν. Μακεδονίας. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές που θα συμμετάσχουν στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής των Κέντρου Ξένων Γλωσσών Παπακυρίτση να εκπαιδευτούν σε δράσεις και να μυηθούν στα περιεχόμενα των σπουδών που πραγματοποιούνται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, από πιστοποιημένους μάλιστα εκπαιδευτές. Παράλληλα στους άνετους και λειτουργικούς από κάθε άποψη χώρους των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Παπακυρίτση, θα έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ρομπότ, διευρύνοντας έτσι το «οπλοστάσιο» των γνώσεων τους σε θέματα που αφορούν στις θετικές επιστήμες, όπως των μαθηματικών, της φυσικής, της μηχανικής και της τεχνολογίας.

Οι εγγραφές για τα τμήματα θα ξεκινήσουν στις 28 Αυγούστου. Τα μαθήματα του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε συνεργασία με την Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα φιλοξενούνται στα δύο κτίρια των Κέντρων ξένων Γλωσσών Παπακυρίτση, στην συμβολή Κασσαβέτη 126 και Εθνικής Αντιστάσεως και στην οδό Κολοκοτρώνη 19 στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων αντίστοιχα.

Η υπεύθυνη του προγράμματος εκπαιδευτικής ρομποτικής στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Παπακυρίτση κ. Βέρα Κητηλή, BSc Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Παν. Μακεδονίας , MSc Μanagement of Information Systems London School of Economics (LSc)

Νέο παράθυρο στη γνώση

Η υπεύθυνη του προγράμματος εκπαιδευτικής ρομποτικής στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Παπακυρίτση κ. Βέρα Κητηλή, BSc Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Παν. Μακεδονίας , MSc ΜanagementofInformationSystemsLondonSchoolofEconomics (LSc), μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανέφερε πως η συνεργασία με την Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποτελεί μία πολύ σημαντική στιγμή για το Κέντρα Ξένων Γλωσσών Παπακυρίτση, καθώς συνοδεύεται από την δημιουργία

Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. «Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με την πλούσια γνώση του, την οποία έχει μεταδώσει σε πολλά διακεκριμένα σχολεία του εξωτερικού (INSTITUTLEROSEY) σε συνεργασία με τα Κέντρα μας και τους καταρτισμένους εκπαιδευτές μας θα δώσουν τη δυνατότητα στους μαθητές μας να καταρτιστούν πάνω στην εξέλιξη της τεχνολογίας. Θα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία, αφού θα δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά να μυηθούν στον κόσμο των νέων τεχνολογιών και των φυσικών επιστημών και με βιωματικό τρόπο να μάθουν πώς να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν ρομπότ».

Σύμφωνα με την κ. Βέρα Κητηλή, τα παιδαγωγικά οφέλη για τους μαθητές είναι πολλά, καθώς εκτός από την γνώση και την ψυχαγωγία, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται ομαδικά, να αναπτύσσουν νέες δεξιότητες και να διευρύνουν τον τρόπο σκέψης τους. Παράλληλα εξοικειώνονται με τα μαθηματικά και τη φυσική και αποκτούν γνώσεις για την ανάπτυξη λογισμικού και την τεχνητή νοημοσύνη, για να μπορούν έτσι να μελετούν την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Παπακυρίτση σε συνεργασία με το Παν. Μακεδονίας δημιουργούν την Ακαδημία Ρομποτικής

Πιστοποιητικό Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Τα μαθήματα στο εργαστήριο Ακαδημίας Ρομποτικής που θα λειτουργήσει στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Παπακυρίτση, απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε εφήβους. Ειδικότερα, στο Εργαστήριο θα μπορούν να εγγράφονται μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Κάθε κύκλος σπουδών διαρκεί τέσσερις μήνες και τα μαθήματα είναι δίωρα κάθε εβδομάδα, ενώ με την ολοκλήρωση του κάθε κύκλου σπουδών ο μαθητής λαμβάνει πιστοποιητικό σπουδών από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα προσφέρονται:

-8ετή προγράμματα σπουδών

-Προετοιμασία για όλους τους διεθνείς διαγωνισμούς ρομποτικής

-190 διαφορετικά μοντέλα robots για κατασκευή και προγραμματισμό,

-670 μοναδικές δραστηριότητες σε 97 ξεχωριστές πίστες,

-224 2ωρα μαθήματα με ξεχωριστούς εκπαιδευτικούς στόχους,

-Μαθήματα από πιστοποιημένους εκπαιδευτές

-Βεβαίωση σπουδών σε κάθε μαθητή, μετά την ολοκλήρωση του κάθε κύκλου μαθημάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου