ΤΟΠΙΚΑ

Ο Μητροπολίτης Σμύρνης στην Παναγία Σουμελά

ο-μητροπολίτης-σμύρνης-στην-παναγία-σ-339002

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο και κτιτορικό μνημόσυνο τελέστηκε την περασμένη Κυριακή στο προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο όρος Βέρμιο της Ημαθίας, παρουσία πλήθους κόσμου και πολλών κατοίκων της περιοχής μας.

Στο πανηγυρικό συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, από τα Άνω Λεχώνια, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στα ελληνικά και στα σλαβονικά, καθώς συμμετείχαν η χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νις υπό τη διεύθυνση της πρεσβυτέρας κ. Γιοβάνας Μίκιτς, η χορωδία ιεροσπουδαστών διαφόρων εκκλησιαστικών ακαδημιών και σεμιναρίων του Πατριαρχείου Σερβίας καθώς και οι ιεροψάλτες του Ιερού Προσκυνήματος.

Πριν το τέλος ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις δύο χορωδίες για την παρουσία τους. Στο τέλος τελέστηκε κτιτορικό μνημόσυνο αλλά και επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των κτιτόρων του προσκυνήματος, που συγκεντρώνει χιλιάδες προσκυνητών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου