ΤΟΠΙΚΑ

Καμαρώνουν για τις επιτυχίες τους

καμαρώνουν-για-τις-επιτυχίες-τους-339221

Για τις επιτυχίες των υποψηφίων των λυκείων της Μαγνησίας, που κατάφεραν να εισαχθούν σε ΑΕΙ και σε ΤΕΙ της χώρας καμαρώνουν διευθύνσεις των σχολείων του νομού, αλλά και δήμαρχοι.

Σε μηνύματά τους δίνουν συγχαρητήρια στους μαθητές που πέτυχαν τους στόχους.

Ειδικότερα, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου και οι συνεργάτες της συγχαίρουν «όλους τους υποψηφίους που συμμετείχαν στη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων και κατέκτησαν τον στόχο τους, με την πεποίθηση ότι «το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους».

Για όσους υποψήφιους αυτή η προσπάθεια δεν στέφθηκε με την επιτυχία που προσδοκούσαν, η περιφερειακή διευθύντρια υπενθυμίζει στους νέους ότι «τα όνειρα δεν στερεύουν ποτέ και το μέλλον τους ανήκει, με οδηγό την ποιητική παραίνεση του Π. Βαλερύ «πάντα να ξαναρχίζεις».

Συγχαρητήρια αξίζουν έξαλλου στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και σε όλους εκείνους οι οποίοι συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια των υποψηφίων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημαντική επιτυχία των υποψηφίων των ΕΠΑΛ, πολλοί εκ των οποίων ήταν και εργαζόμενοι, για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, το 46% των υποψηφίων των ΕΠΑΛ Θεσσαλίας εισήχθη σε σχολές των ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, ΑΕΝ και σε στρατιωτικές σχολές. Το 6% των επιτυχόντων πέτυχε την εισαγωγή σε πανεπιστημιακές σχολές, όπως Οικονομικό, Κτηνιατρική, Βιοτεχνολογία, Πολυτεχνείο κ.ά., κάνοντας χρήση της δυνατότητας που δόθηκε φέτος, πρώτη φορά, για πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο και από τα ΕΠΑΛ.

Τα ποσοστά επιτυχίας των υποψηφίων των γενικών λυκείων εξακολουθούν να είναι υψηλά για την περιφέρεια Θεσσαλίας».

«Με αφορμή τις σημαντικότατες επιτυχίες των μαθητών του 3ου ΕΠΑΛ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, η διευθύντρια και οι καθηγητές του σχολείου συγχαίρουμε τους μαθητές μας και τους ευχόμαστε καλή διαδρομή και πάντα επιτυχίες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου. Σημειώνεται ότι από τους 34 μαθητές οι 5 εισήχθησαν σε ΑΕΙ. Στο σχολείο λειτουργούν δύο τομείς (Γεωπονίας, Τροφίμων Περιβάλλοντος και Υγείας Πρόνοιας) στους οποίους μπορούν να εγγραφούν και απόφοιτοι Γενικού Λυκείου για την απόκτηση ειδικότητας. Πληροφορίες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού κάθε Πέμπτη ώρα 9πμ -13μμ και από 1η Σεπτεμβρίου καθημερινά στα τηλ 2421058299 και 2421057299

Ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας δήκωσαν: «Συγχαίρουμε τους μαθητές του σχολείου μας οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ευχόμαστε σ’ αυτούς πάντα επιτυχίες και μια δημιουργική ακαδημαϊκή ζωή.

Ευχόμαστε επίσης σε όλους τους μαθητές μας που διάλεξαν να μπουν άμεσα στον στίβο της εργασίας να έχουν εξίσου επιτυχίες και να αξιωθούν τη μέγιστη αποδοτικότητα των κόπων τους.

Υπενθυμίζουμε τέλος σε μαθητές και γονείς ότι οι εγγραφές στο σχολείο μας θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν από 1 έως 11 Σεπτεμβρίου 2017».

Οι δήμαρχοι

Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση των βάσεων στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας, εκφράζει «τις από καρδίας ευχές μου σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που κατέκτησαν την πολυπόθητη εισαγωγή τους στις σχολές της προτίμησής τους. Το σημερινό αποτέλεσμα δικαιώνει τον μακροχρόνιο αγώνα τους και τους πολυετείς κόπους τους.

Η επιτυχία τους αυτή μας προτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με χαρά και αισιοδοξία. Διότι το μέλλον του τόπου μας είναι όλα αυτά τα παιδιά που κοπιάζουν καθημερινά και αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο, αψηφώντας τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας.

Άξιοι συγχαρητηρίων όμως είναι τόσο οι γονείς, που παρά τις συνθήκες που επικρατούν γύρω μας στηρίζουν τα παιδιά τους με κάθε μέσο, όσο και οι εκπαιδευτικοί που με μεθοδικότητα και ορθή διδασκαλία μεταδίδουν τις γνώσεις τους στα παιδιά.

Όσο για τους μαθητές και τις μαθήτριες που δεν πέτυχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα ήθελα να τους προτρέψω να συνεχίσουν με το ίδιο σθένος και τον ίδιο ζήλο την προσπάθειά τους. Η ζωή ανοίγεται μπροστά τους και παρά τα εμπόδια που υπάρχουν στον δρόμο ορισμένες φορές, πρέπει να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους.

Εύχομαι καλή σταδιοδρομία σε όλους και ευελπιστώ ο νέος κύκλος που ανοίγεται μπροστά, με το ξεκίνημα των φοιτητικών χρόνων, να είναι δημιουργικός και γεμάτος εμπειρίες».

Εξάλλου, ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης εκφράζει «θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που φέτος θα περάσουν την πόρτα των ΑΕΙ και ΤΕΙ, επισφραγίζοντας έτσι μια επιτυχημένη προσπάθεια. Ένας νέος δρόμος ανοίγεται μπροστά τους, γεμάτος προκλήσεις, γνώση αλλά και εμπειρία.

Συγχαρητήρια επίσης στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς για τη στήριξη και τη βοήθεια που πρόσφεραν σ’ αυτή τη δύσκολη προσπάθεια.

Στα παιδιά που φέτος δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα ήθελα να πω πως η ζωή και η πορεία τους στο μέλλον δεν σταματά από μια συγκυριακή ατυχία. Συνεχίζεται με δύναμη και κυρίως θέληση έως ότου τα όνειρά τους γίνουν πραγματικότητα, όποιο δρόμο κι αν επιλέξουν. Εύχομαι σε όλους υγεία και κάθε επιτυχία στον διαρκή αγώνα της ζωής».

Επιτυχία 100% στο Λύκειο Αλοννήσου

Την απόλυτη επιτυχία άγγιξε το Γυμνάσιο – Λύκειο Αλοννήσου στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στις εξετάσεις εισήχθησαν σε ανώτατα και ανώτερα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Με το 100% των μαθητών να εισάγεται σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως Χημείας, Πληροφορικής, Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και αξιόλογα τεχνολογικά ιδρύματα, όπως Γραφιστικής, Προσχολικής Αγωγής, Διοίκησης Επιχειρήσεων κ.ά., οι μαθητές της φετινής Γ’ Λυκείου κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους και να ανοίξουν τα φτερά τους για μια νέα ζωή.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου, εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους μαθητές και στις οικογένειές τους, και τους εύχεται καλές σπουδές και μια όμορφη φοιτητική ζωή. Συγχαρητήρια, επίσης, απευθύνει προς τους καθηγητές του Γυμνασίου-Λυκείου Αλοννήσου, οι οποίοι με την προσπάθεια τους, και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες οδήγησαν το σχολείο στην απόλυτη επιτυχία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου