ΑΛΜΥΡΟΣ

Συνεχίζεται η ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής Κάτω Ξενιάς

συνεχίζεται-η-ανοικοδόμηση-της-ιεράς-340581

Στο όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, την ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής Παναγίας Κάτω Ξενιάς, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ υπογράμμισε ότι θα φιλοξενεί πιστούς από όλη την Ελλάδα, καθώς η γυναικεία αδελφότητα βρίσκεται στο νέο μοναστήρι.

Μιλώντας ενώπιον πλήθους πιστών, ο Σεβασμιότατος σημείωσε ότι: «Τολμήσαμε, και το όνειρο το κάνουμε πραγματικότητα. Πέρυσι σας είχα πει ότι θα τελείωνε το έργο της υποθεμελίωσης του μοναστηριού, και τώρα βρισκόμαστε στην ανοικοδόμηση της βορειοδυτικής πλευράς του, που ξαναγίνεται εκ βάθρων. Το έργο ξεκίνησε και προχωρεί. Χωρίς να το εντάξουμε σε κανένα πρόγραμμα, με τη δική σας βοήθεια, με τη δική σας δύναμη. Το γκρεμισμένο θα γίνει μοναστήρι που θα φιλοξενεί προσκυνητές. Γίνατε και γίναμε οι νέοι κτήτορες του μοναστηριού. Με χρηστή διαχείριση ο λαός μπορεί να κάνει θαύματα. Η Παναγιά να παραμένει Μάνα όλων και να πρεσβεύει για όλους μας».

Στο μεταξύ, πάνδημη ήταν η συμμετοχή των πιστών στην παλαιά Ι. Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς, όπου εορτάστηκε πανηγυρικά η απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο μοναστήρι «που έχει σφραγίζει τη ζωή ολόκληρης της Θεσσαλίας», όπως υπογράμμισε ο χοροστατών Μητροπολίτης. Ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε την Παναγία «Μάνα ζωής», καθώς «όπως η φυσική μάνα, είναι σε κάθε πόνο δίπλα μας», ενώ σημείωσε ότι «τούτος ο λαός ξέρει να αγαπά την Παναγιά του».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου. Για τη διαχρονική διδαχή της αγάπης, που πηγάζει από την εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μίλησε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Ιγνάτιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου