ΤΟΠΙΚΑ

Πάνω από 150 πρωτοετείς στο Νοσοκομείο

πάνω-από-150-πρωτοετείς-στο-νοσοκομείο-502716

Περισσότεροι από 150 πρωτοετείς φοιτητές επισκέφθηκαν το τελευταίο διάστημα το Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να κάνουν ιατρικές εξετάσεις τις οποίες θα κατέθεταν στις Γραμματείες των Τμημάτων για την εγγραφή τους. Ωστόσο η υποβολή ιατρικών πιστοποιητικών από φέτος δεν απαιτείται, γεγονός που μπέρδεψε τους φοιτητές και επέφερε επιπλέον φόρτο στους εργαζομένους του Αχιλλοπούλειου.

Σε παθολογικές και δερματολογικές εξετάσεις αλλά και σε ακτινογραφίες θώρακος υπεβλήθησαν χωρίς νόημα πάνω από 150 Βολιώτες επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Αυτό έγινε καθώς το Υπουργείο Παιδείας καθυστέρησε να ανακοινώσει πως πλέον δεν είναι απαραίτητη η προσκόμισή τους για την εγγραφή στα τμήματα εισαγωγής τους.
Σύμφωνα με τη γραμματεία του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Βόλου αμέσως μετά την ανακοίνωση των βάσεων οι επιτυχόντες έσπευσαν στο Αχιλλοπούλειο για να πραγματοποιήσουν τις καθιερωμένες εξετάσεις προκειμένου να μπορούν να εγγραφούν.
Σε καθημερινή βάση το τμήμα εξυπηρετούσε περίπου 20 παιδιά, ενώ αρκετοί επιτυχόντες επισκέπτονταν και τα εξωτερικά ιατρεία.
Μάλιστα τα παιδιά τα οποία ήταν ασφαλισμένα σε ταμεία τα οποία ακόμη δεν έχουν υπογράψει συμβάσεις με το Νοσοκομείο Βόλου έπρεπε να καταβάλλουν το αντίτιμο των εξετάσεων.
Ωστόσο όμως ακόμη και μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου, η οποία εκδόθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου, αρκετοί ήταν οι επιτυχόντες οι οποίοι δεν μπόρεσαν να λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις από τις γραμματείες των τμημάτων τους κι έμπαιναν στον κόπο και την ταλαιπωρία της αναμονής.
Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το σχετικό έγγραφο με τα δικαιολογητικά εγγραφής των νεοεισαχθέντων έφτασε στις 10 Σεπτεμβρίου και διανεμήθηκε σε όλες τις Γραμματείες, ενώ και το Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου έχει αναρτήσει σχετική ανακοίνωση για τις ιατρικές εξετάσεις.
Παρ’ όλα αυτά ακόμη και αυτές τις ημέρες υπήρξαν ορισμένοι πρωτοετείς οι οποίοι μπήκαν στο κόπο να επισκεφθούν το Νοσοκομείο.
Ειδικότερα, οι επιτυχόντες θα πρέπει να υποβάλλουν τα παρακάτω έγγραφα για την εγγραφή τους.
Αίτηση εγγραφής, Τίτλος απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών. Νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης, υπεύθυνη δήλωση στην οποία οι εισαγόμενοι δηλώνουν ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα κι έξι φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
Επίσης κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα στοιχεία τους και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου