ΤΟΠΙΚΑ

Δεν εκδίδουν πάσο στους φοιτητές του Π.Θ.

δεν-εκδίδουν-πάσο-στους-φοιτητές-του-π-502728

Αγανακτισμένοι είναι χιλιάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς δεν μπορούν να λάβουν από τις Γραμματείες των Τμημάτων τους το πάσο που τους επιτρέπει να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς χρησιμοποιώντας μειωμένο εισιτήριο.

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι μόνο τοπικό, καθώς οι φοιτητές όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας αντιμετωπίζουν φέτος το ίδιο πρόβλημα.
Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη το Υπουργείο Παιδείας χρωστάει χρήματα στο Υπουργείο Μεταφορών και ο αντίστοιχος οργανισμός του ΟΑΣΑ θέτει ως προϋπόθεση για τη διευθέτηση του θέματος την αποπληρωμή του.
Η εξέλιξη όμως αυτή βρίσκει τους πρωτοετείς φοιτητές τελείως ξεκρέμαστους, ενώ οι περσινές κάρτες μετακίνησης των υπόλοιπων φοιτητών θα ισχύουν μέχρι και το τέλος του μήνα.
Ο αντιπρύτανης σημείωσε πως δεν πρόκειται να λυθεί γρήγορα το ζήτημα, ενώ σε λίγες ημέρες ξεκινούν τα μαθήματα στα Τμήματα του Πανεπιστημίου και οι φοιτητές θα έρθουν σε πολύ δύσκολη θέση, αν υπολογίσει κανείς και την οικονομική κρίση.
Μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν οι φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής που εδρεύει στο Φυτόκο, αλλά κι αυτοί της Πολυτεχνικής Σχολής που πρέπει να χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση τα αστικά λεωφορεία.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως η έκπτωση στις μεταφορές είναι αρκετά σημαντική τη στιγμή που το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητών έχει ως μόνιμο τόπο κατοικίας περιοχές εκτός του Ν. Μαγνησίας.
Στις αστικές συγκοινωνίες οι φοιτητές του Βόλου χρησιμοποιούν φοιτητικό εισιτήριο που κοστίζει 0,70 ευρώ, ενώ για τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα με τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας οι φοιτητές καταβάλουν 12,70 και 18,80 ευρώ αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου