ΤΟΠΙΚΑ

Ο παραλογισμός των αποθεματικών

ο-παραλογισμός-των-αποθεματικών-851206

Αυξήθηκαν τα αποθεματικά των ταμείων, υποστηρίζουν με κάθε ευκαιρία οι υπουργοί της κυβέρνησης , παρά τον κυκεώνα των ομολόγων. Φέρτε πίσω τα λεφτά, φωνάζουν με στεντόρειες φωνές τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ! Τι συμβαίνει τελικά με τα αποθεματικά των Ταμείων;
Πράγματι τα αποθεματικά των Ταμείων τα τελευταία τρία χρόνια αυξήθηκαν 40% ίσως και παραπάνω. Η εξέλιξη αυτή κατά κύριο λόγο οφείλεται στην άνοδο του χρηματιστηρίου και στις απανωτές αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών της ακίνητης περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Εξηγούμαστε: Το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1999-2000 έδωσε εντολή στις διοικήσεις των Ταμείων να προβούν σε αθρόες αγορές μετοχών προκειμένου να στηριχθεί ο Γενικός Δείκτης. Βεβαίως το χρηματιστήριο κατρακύλησε και οι μετοχές απαξιώθηκαν.
Οι εποχές παρήλθαν, ο Γενικός Δείκτης σχεδόν τριπλασιάστηκε, και έτσι οι μετοχές απέκτησαν αξία και τα Ταμεία περιουσία ανατιμημένη.
Σήμερα τι να πει η Νέα Δημοκρατία, ότι τα αποθεματικά αυξήθηκαν από τις μετοχές που είχαν αγοραστεί επί ΠΑΣΟΚ; Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ τι να υποστηρίξει, ότι η περιουσία των Ταμείων αυξήθηκε επειδή η κυβέρνησή του είχε ρισκάρει τα χρήματα των εργαζομένων αγοράζοντας μετοχές; Θα απαντήσει και η Ν.Δ. ότι θα υπάρξει αύξηση των αποθεματικών και στο μέλλον και από την τωρινή παρακινδυνευμένη αγορά ομολόγων!
Ετσι φοβάται το ΠΑΣΟΚ τη Ν.Δ. και η Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ και όλοι οι υπόλοιποι μαθαίνουμε τη μισή αλήθεια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου