ΤΟΠΙΚΑ

Μηνύματα με σπρέι σε τοίχους του Π.Θ.

μηνύματα-με-σπρέι-σε-τοίχους-του-π-θ-342600

Τα απειλητικά μηνύματα που είναι γραμμένα με σπρέι στους τοίχους στο κτίριο Παπαστράτου αλλά και κοντά στο σπίτι του πρύτανη του Π.Θ., Γιώργου Πετράκου, ο οποίος φέρεται να έχει γίνει στόχος αντιεξουσιαστών, δεν είναι τα μοναδικά που… «κοσμούν» πανεπιστημιακούς χώρους.

Η «πρωτοβουλία ατομικών αναρχικοτήτων Λαμίας», τις προηγούμενες ημέρες, αντιδρώντας στην κατεδάφιση των κτιρίων στην περιοχή των Παλαιών στον Βόλο, όπου έχει βρει στέγη η κατάληψη Τερμίτα, έγραψε συνθήματα και στο κτίριο όπου στεγάζεται το τμήμα Θετικών Επιστημών του Π.Θ. στη Λαμία. «Πίσω ρουφιάνοι, εμπρός σύντροφοι», αναφέρεται στα συνθήματα, ενώ σε ανακοίνωση της πρωτοβουλίας επισημαίνεται ότι «οι επιθέσεις στους κατειλημμένους χώρους που προάγουν την αντιεξουσία, την αντιιεραρχία, την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση δε θα μένουν αναπάντητες. Σύσσωμο το κίνημα θα υπερασπιστεί τις καταλήψεις απέναντι στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου».

Την περασμένη Δευτέρα εξάλλου, «αλληλέγγυοι από την Ανάκασα και το Καματερό» κρέμασαν δύο πανό αλληλεγγύης στην κατάληψη Τερμίτα σε πεζογέφυρα της εθνικής οδού στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας και το άλλο σε κεντρικό δρόμο των Αγίων Αναργύρων.

Σημειώνεται μέσω της σελίδας indymedia ανακοινώθηκε διπλή δράση στο Βόλο: την Παρασκευή 25 Αυγούστου δράση αλληλεγγύης στις καταλήψεις στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης, και την 1η Σεπτεμβρίου πορεία στον Βόλο για την υπεράσπιση της κατάληψης Τερμίτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου