ΤΟΠΙΚΑ

Μάχη με τη ζωή δίνει εννιάμηνο αγοράκι

μάχη-με-τη-ζωή-δίνει-εννιάμηνο-αγοράκι-502998

Από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Ο λόγος για το εννέα μηνών αγοράκι της οικογένειας του πυροσβέστη κ. Φώτη Χατζηδρόσου, το οποίο πάσχει από νεκρωτική εντεροκολίτιδα, η οποία έχει προκαλέσει στο βρέφος και άλλα σοβαρότατα προβλήματα στην υγεία του.

Βιάστηκε να έρθει στη ζωή το αγοράκι του κ. Φώτη και της κ. Αρχοντούλας Χατζηδρόσου κι από τότε παλεύει κάθε στιγμή να κερδίσει το στοίχημα με τη ζωή.
Ο μικρός γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου το 2010 πρόωρα -6 μηνών- και μετά από 18 ημέρες εμφάνισε κάποια επιπλοκή. Μια εβδομάδα έπειτα οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου νοσηλευόταν το βρέφος και η μητέρα του, πρότειναν τη μετάβασή του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καθώς το παιδί έπασχε από νεκρωτική εντεροκολίτιδα.
Η πάθηση αυτή προκάλεσε στο αγοράκι μια σειρά από άλλες ασθένειες. Έπαθε ρήξη νεφρών, ζημιά στο συκώτι από τις αντιβιώσεις, ενώ μετά από την τετράμηνη παραμονή του στο Ιπποκράτειο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση κατά την οποία τού έγινε αφαίρεση 20 εκατοστών από το παχύ έντερο.
Όμως το παιδί επέζησε, εκπλήσσοντας τόσο τους γιατρούς, όσο και τους γονείς του, για τη δύναμη που έκρυβε. Δυστυχώς όμως η ταλαιπωρία του συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, καθώς το πρόβλημα δεν έχει ιαθεί.
«Επειδή το μωρό δεν μπορεί να πάρει εύκολα βάρος, οι γιατροί μας είπαν πως πρέπει να φτάσει τα 6,800 γραμμάρια για να μπορέσει να χειρουργηθεί πάλι. Αυτό το διάστημα φροντίζουμε να πάρει το κατάλληλο βάρος και τις απαραίτητες βιταμίνες για να μπορέσει να είναι δυνατό στο χειρουργείο», ανέφερε η μητέρα του παιδιού.
Εκτός από το ψυχολογικό κόστος η οικογένεια έχει να αντιμετωπίσει και το οικονομικό κόστος, καθώς εργάζεται μόνο ο πατέρας και το δεύτερο παιδάκι τους ηλικίας 4,5 ετών έχει και τα δικά του έξοδα.
Η κ. Αρχοντούλα Χατζηδρόσου, μιλώντας για τα έξοδα της οικογένειας, σημείωσε: «Χρειάζομαι καθημερινά 20 ευρώ ταξί για να πάω στην ΕΛΕΠΑΠ το παιδί, 20 ευρώ την εβδομάδα μόνο για γάζες, 23 ευρώ για το γάλα που είναι ειδικό και εκατοντάδες ευρώ για τις ιατρικές επισκέψεις, αλλά και για έξοδά μας καθώς ανά 20 ημέρες πρέπει να πηγαίνουμε στο Ιπποκράτειο. Πριν από λίγες ημέρες μάς ενημέρωσαν πως το παιδί πρέπει να κάνει πέντε συγκεκριμένα εμβόλια και το καθένα κοστίζει 1.500 ευρώ. Υπάρχουν ημέρες που κυριολεκτικά δεν έχουμε να φάμε, αλλά το μόνο που προσπαθούμε κι ελπίζουμε είναι να γίνει το παιδί μας καλά».
Ο κ. Φώτης Χατζηδρόσος βρίσκεται κοντά την οικογένειά του στο Βόλο όταν λαμβάνει άδεια από την υπηρεσία του στη Σκόπελο. Το υπόλοιπο διάστημα μόνη της η κ. Αρχοντούλα προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα δύο μικρά της παιδιά.
Η οικογένεια χρειάζεται άμεσα στήριξη, ενώ όποιος ενδιαφέρεται να την ενισχύσει μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ 24210-25205-6 και να ζητήσει τα τηλέφωνα της οικογένειας Χατζηδρόσου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου